Bisljimi sa Lajčakom i Palmerom o dijalogu i o poseti Briselu

Lajčak, Bisljimi i Palmer
Foto: Kancelarija kosovskog premijera

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Napredak procesa dijaloga Kosovo-Srbija bila je tema razgovora između specijalnog predstavnika EU za dijalog Kosovo-Srbija i drugih regionalnih pitanja Zapadnog Balkana Miroslava Lajčaka i zamenika pomoćnika američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan Metjua Palmera (Matthew Palmer) sa prvim potpredsednikom vlade Kosova, Besnikom Bisljimijem (Besnik Bislimi).

Oni su razgovarali o narednim koracima koji će biti preduzeti u vezi sa dijalogom, kao i o poseti Briselu.

„Na sastancima se razgovaralo i o pripremama za posetu Briselu u junu, u kojoj je potpredsednik vlade Bisljimi naglasio volju vlade da se uključi u pošten, principijelan dijalog i u službi građana i mira i sveopšte sigurnosti“, kaže se u saopštenju.

Bisljimi je rekao da je posvećenost SAD da podrži proces dijaloga signal snažnog i stalnog američkog prisustva kao partnera u razvoju i stvaranju perspektivne budućnosti na Kosovu.

Povezane vesti: 

Vladika Teodosije i Palmer o problemima SPC na KiM

Palmer: Cilj dijaloga normalizacija odnosa, ali i uzajamno priznanje; Lajčak: Godina potencijala

Kurti: Neće biti monoetničkih udruženja na Kosovu, potrebna integracija

Lajčak i Palmer u Prištini, „normalizacija odnosa sa Srbijom, ključni faktor u privlačenju američkih investicija“

Lajčak i Palmer od danas na Kosovu, Palmer već sa opozicijomPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.