Novi DSS: Rašić i Trajković daju legitimitet torturi Kurtijevih specijalaca

U trenucima kada naš narod bije presudnu bitku za svoj opstanak na KiM, učešćem u tzv. vladi Kosova, Nenad Rašić i Rada Trajković daju legitimitet najžešćoj torturi kojoj su od strane Kurtijevih specijalaca izloženi naši sunarodnici, oglasio se Novi DSS, nakon imenovanja novog ministra za zajednice i povratak u kosovskoj vladi i njegove savetnice. 

Imenovanje Nenada Rašića od strane kosovskog premijera, skoro mesec dana nakon što je ostavku na ovu funkciju podneo Goran Rakić, u sklopu masovnog izlaska Srba iz kosovskih institucija, naišlo je juče i na osudu direktora Kancelarije za KiM i Srpske liste koji su poručili da se time krši kosovski ustav, najavili žalbu, te ujedno novog ministra i Radu Trajković označili kao „Kurtijeve Srbe“.

I srpski predsednik Aleksandar Vučić osudio je imenovanje Rašića i Trajković poručivši da su oni „najgori srpski ološ“, te da zapravo žele „progon, proterivanje i nestanak Srba na KiM“.

Tvrdi da je ovom odlukom Kurti, kojeg naziva „terorističkim ološom“, prekršio ne samo norme briselskog sporazuma, već i međunarodno-javnog prava.

U sličnom tonu reagovao je i Novi DSS KiM koji je osudio ovu odluku, poručivši da su vest o imenovanju primili „sa ogorčenjem“.

„Simptomatično je da je Rada Trajković sve Srbe na severu Kosova i Metohije označila kriminalcima, zaboravljajući istovremeno da istakne koliko je bilo napada albanskih ekstremista na severni deo Kosovske Mitrovice i sever Kosova i Metohije od 1999. do današnjih dana. Verovatno se to nije dobro videlo iz njenog stana na Vračaru“, poručila je ova stranka.

I Novi DSS Trajković i Rašića nazvao je „Kurtijevim Srbima“, te poručuje da je krajnje vreme da Srbija iz korena promeni kosovsku politiku započetu 2008. godine i „konačno prestane sa ustupcima prištinskim separatistima i njihovim zapadnim saveznicima“.

Ujedno su još jednom pozvali na bojkot vanrednih izbora 18. decembra, nazvavši ih i sada „separatističkim“.

Pročitajte još:

Vučić o Kurtiju, novom ministru i savetnici: „Teroristički ološ“ izabrao „najgori srpski ološ“

Trajković: Radoičić neće više imati uticaja, a Vučiću oduzet deo, imenovanje Rašića legalno

Petković i S.Lista o imenovanju Rašića: Dokaz da postoje „Kurtijevi Srbi“, prekršen ustav, sledi žalba

Rada Trajković savetnica ministra Rašića

Nenad Rašić imenovan za ministra za zajednice i povratak u kosovskoj vladiPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.