Nova u nizu akcija HO „Srpska solidarnost hranom“, tri plastenika za tri porodice

Foto: HO Srpska solidarnost hranom

Humanitarna organizacija „Srpska solidarnost hranom“ iz Beograda poznata je po brojnim akcijama koje imaju za cilj pružanje pomoći srpskom stanovništvu na Kosovu i Metohiji, a prilikom poslednje posete donirali su sredstva za tri plastenika za tri porodice iz Velikog Ropotova.

Pored besplatnih putovanja koja organizuju za vernike iz Beograda, a na kojima se posećuju srpske svetinje na Kosovu i Metohiji, ova organizacija prilikom svake posete nekoga i obraduje darovima.

„Do sada je to uglavnom bilo u vidu hrane, obuće i odeće, a sada je zbog ovih taksi to otežano, pa gledamo da pomognemo u novcu koliko možemo“, rekao je za KoSSev Miloš Tijanić, član organizacije „Srpska solidarnost hranom“.

U okviru poslednje posete crkvama i manastirima širom Kosova i Metohije, volonteri organizacije donirali su novčana sredstva za izradu tri plastenika.

„Mi smo unapred naručili te plastenike, porodice nismo lično obišli, već smo preko sveštenika Slobodana Markovića iz Velikog Ropotova donirali novac“, kaže Tijanić.

Kako smo saznali, dva plastenika su već gotova, a i treći će biti uskoro. Iz organizacije se nadaju da će plastenici ovim porodicama biti od koristi „jer počinje sezona sađenja paradajza, krastavaca… tako da se nadam da će za ovu sezonu nešto uraditi“, zaključio je Tijanić.

Ova dobrovoljna, neprofitna nevladina organizacija u prošlosti je pored pomoći u novcu, hrani, obući i odeći, pomagala Srbima sa KiM tako što je donirala i stomatološke stolice, božićne i novogodišnje paketiće, školski pribor, kućne aparate i drva za ogrev baki Budimki Živković, a kako kažu, imaju u planu nove akcije.

O akcijama ove organizacije pročitajte još:

Srpska solidarnost hranom uručila pomoć Budimki Živković iz Berkova

„Srpska solidarnost hranom“ nakon humanitarnog putovanja najavljuje novu akciju

Nove akcije HO Srpska solidarnost hranom

Srpska solidarnost hranom podelila paketiće deci u Kosovskom Pomoravlju: „Radost srpskoj deci ma gde da su“

„Srpska solidarnost hranom“: Donacije obrazovnim ustanovama – „narod to ovde zaslužuje“Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.