Nove akcije HO Srpska solidarnost hranom

Srpska solidarnost hranom
Foto: RTV Puls

Humanitarna organizacija „Srpska solidarnost hranom“ obradovala je ove godine oko 2.200 mališana širom Kosova i Metohije i Republike Srpske. Prošle godine su obezbedili dve stomatološke stolice za škole u Kosovskom Pomoravlju, stipendiraju dvojici bogoslova, a trenutno dele zimsku obuću i najavljuju nove aktivnosti.

Volonteri Humanitarne organizacije „Srpska solidarnost hranom“ petu godinu zaredom delili su božićne i novogodišnje paketiće deci na Kosovu i Metohiji, a poslednje su darovali na Svetog Savu.

„Cilj akcije je što više nasmejanih dečjih lica a njihovim roditeljima podstrek da ostanu na svom vekovnom ognjištu,“ izjavio je gostujući u Jutarnjem programu RTV Puls Branko Antić.

„Tokom vikenda krenuli smo u novu akciju, koju ćemo nastaviti ako bude ljudi dobre volje u centralnoj Srbiji i dijaspori koji hoće da im pomognu. Reč je o podeli zimske obuće za najmlađe u Kosovskom Pomoravlju i Metohiji,“ kaže Antić.

Sarađuju sa drugim humanitarnim organizacijama i prikupljaju novčane donacije radi sprovođenja humanitarnih, socijalnih programa i pomoći najugroženijim kategorijama stanovništva.

„Prošle godine obezbedili smo stomatološke stolice za OŠ „Desanka Maksimović“ u Kosovskoj Kamenici i OŠ „Trajko Perić“ u Velikom Ropotovu. Ima indicija da i ove godine obezbedimo bar još dve ovakve stolice. Pored toga, drugu godinu za redom stipendiramo dvojicu bogoslova u prizrenskoj bogosloviji. U skorijem periodu imamo u planu da u Kosovskom Pomoravlju saniramo kuću za petočlanu porodicu a jednu da izgradimo od temelja,“ najavio je Antić.

RTV Puls

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.