Inicijativni odbor SzS za KiM: Nadležni organi da obezbede sigurnost Radi Trajković i njenoj porodici

Foto: SzS caption

Povodom optužbi tabloida Alo na račun predsednice „Evropskog pokreta Srba sa Kosova i Metohije“ Rade Trajković da je dala izjavu kosovskom tužilaštvu na osnovu koje je navodno produžen pritvor Spasojeviću i Rošiću, a što je osudio direktor kancelarije za KiM Marko Đurić, oglasio se inicijativni odbor Saveza za Srbiju za Kosovo i Metohiju saopštenjem u kojem traže njenu zaštitu.

Iz SzS za KiM smatraju da “oni isti koji su crtali metu na Oliveru Ivanoviću sada se služe istim modelom, jer nisu zaustavljeni, i to isto čine sa Radom Trajković, ženom, majkom i naučnim radnikom koja je vaspitavala generacije na Medicinskom fakultetu”.

“Zahtevamo da se zaustavi bezumlje oholih vlastodržaca i zaustavi orkestrirana kampanja sadašnjeg državnog vrha i od njega zavisnih medija prema svim nedužnim političkim borcima za pravdu i istinu a u ovom slučaju Radi Trajković”, dodaje se u sapštenju.

Oni takođe zahtevaju od nadležnih organa da “izvrše bezbednosnu procenu i u skladu sa time obezbede sigurnost i slobodno kretanje za Radu Trajković i njenu porodicu”.

Šta se prethodnih dana dešavalo i kakve su poruke u vezi sa Radom Trajković i njenim navodnim iskazom stizale iz Beograda, a juče i iz Prištine čitajte u:

Đurić: „Abeljard Tahiri je ministar nepravde i laži“

Tahiri: Vučić pokazao lažnu dokumentaciju tužilaštva; Đurić: Zahtev za produžetak pritvora Rošiću i Spasojeviću dostavili njihovi branioci

Hodža: Odluka o produžetku pritvora Rošiću i Spasojeviću još nije doneta, Trajković dala izjavu još prošle godine

Tabloid Alo i Marko Đurić optužuju Trajković da u slučaju ubistva Ivanovića svedoči protiv države Srbije, Trajković uznemirena, najavljuje tužbu

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.