Vlajić: Nisam tražio da se Todosijeviću produži rok za izdržavanje kazne, već da mu se dostavi poziv

Nebojša Vlajić, advokat
Nebojša Vlajić, advokat/Foto: KoSSev

Nebojša Vlajić, advokat poslanika Srpske liste, Ivana Todosijevića, demantovao je za KoSSev navode – da je zatražio od Osnovnog suda u Prištini da se njegovom klijentu produži rok za izdržavanje zatvorske kazne. Tvrdi da je samo zatražio da mu se uruči zvanični poziv.

Pozivajući se na potvrdu Osnovnog suda u Prištini, Radio slobodna Evropa javio je juče da je prihvaćen zahtev Vlajića da se Todosijeviću produži rok za izdržavanje zatvorske kazne “jer se on nalazi u inostranstvu”.

Iz ovog suda su ujedno rekli za RSE da ne mogu da kažu kakve posledice će biti po Todosijevića ukoliko se uopšte ne pojavi na izdržavanju kazne jer “bi mogao biti narušen postupak za izvršenje krivične kazne u konkretnom slučaju”.

Podsetimo, odlukom Apelacionog suda Kosova, poslaniku Srpske liste, Ivanu Todosijeviću, potvrđena je pre dva meseca presuda na dve godine zatvora zbog izjave koju je dao tokom obeležavanja 20. godišnjice bombardovanja, kada je, između ostalog, rekao da je „Račak fabrikovan“.

U međuvremenu, mediji, kao i direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, saopštili su da je Ivanu Todosijeviću upućen poziv da se 6. oktobra do 12. časova javi u pritvorni centar u Mitrovici na izdržavanje zatvorske kazne.

Direktor Kancelarije za KiM kazao je i da je poziv Todosijeviću napisan 17. septembra, tj. istog dana kada se odbrana, nakon presude Apelacionog suda, postupajući po vanrednom pravnom leku, uputila zahtev za zaštitu zakonitosti.

Međutim, Vlajić je pre dva dana – 5. oktobra, kazao za KoSSev da Todosijeviću nije upućen poziv za izdržavanje kazne.

„Ništa se nije promenilo“, kazao je i danas za KoSSev Vlajić.

Međutim, povodom navoda Osnovnog suda u Prištini – da je prihvaćen njegov zahtev da se Todosijeviću produži rok za izdržavanje zatvorske kazne, “jer se on nalazi u inostranstvu”, Vlajić kaže da on ovakav zahtev nije uputio.

„Ja sam od suda tražio da se Todosijeviću dostavi poziv za izdržavanje kazne, jer poziv još uvek nije stigao, nije ga primio. Tražio sam da mu se dostavi poziv i Todosijević neće izbegavati da ga primi“, kazao je za KoSSev Vlajić.

Tvrdi da je to sve što je od suda tražio, te da mu nije jasno otkud to da je zahtevao produženje roka za izdražavanje kazne.

Ujedno je demantovao navode da je u svom zahtevu ili bilo kom drugom kontestu, pomeno to da je Todosijević u inostranstvu.

„Nikakvo inostranstvo nisam spominjao nikada, napisao ili izgovorio ni u kom kontekstu, to nije istina“, precizirao je Vlajić.

Vlajić ujedno dodaje da mu nije poznato da je Todosijević u inostranstvu, kao i da veruje da nije.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.