Milivojević na mestu ubistva Ivanovića: Ističe vreme zla, odgovaraće svi učesnici atentata


„Ovaj zločin nisu uradili ni Srbi ni AlbancI. Ovaj zločin su uradili neljudi. Oni su sebe ispisali iz ljudskog roda. I ja još jedan put izražavam veliko poštovanje za Olivera Ivanovića, za sve ono što je uradio, za srpski narod na Kosovu i Metohiji i poručujem: Da je Oliver Ivanović živ, danas bi bila drugačija situacija ovde. Hvala svim hrabrim dostojanstvenim ljudima iz Kosovske Mitrovice, Zvečana, Zubinog Potoka, Leška i Leposavića, pre svega hvala građanima ovih područja koji su iskazali veliku hrabrost i svoje građansko dostojanstvo i došli još jedanput da odaju poštu Oliveru Ivanoviću. On neće biti zaboravljen, pravda će biti zadovoljena“.

Narodni poslanik i podnosilac zahteva da se u Narodnoj skupštini Srbije formira anketni odbor koji će istražiti okolnosti ubistva – Srđan Milivojević, obratio se sa mesta na kojem je pre pet godina ubijen najznačajniji srpski lider u posleratnoj istoriji Srba sa Kosova.

One koji su inspirisali, organizovali i sproveli, kako je naglasio, sramotni spot koji se vrteo po televizijama i koji je najavljivao ubistvo, podsetio je na reči koje su ispisane na spomen ploči.

„Ne može ovo zlo zauvek trajati, valjda će i pravde biti“ – Ivanovićeve reči utisnute su na mestu gde je ubijen pre pet godina.

„Vreme zla ističe a vreme pravde dolazi. Svi koji su učestvovali odgovaraće“, poručio je Milivojević u ulici Sutjeska u Kosovskoj Mitrovici.

„I ja im poručujem, kako su prošle ubice Ivana Stambolića, kako su prošle ubice Slavka Ćuruvije, tako će proći ubice i nalogodavci ovog zločina, ne samo ubice, nego i nalogodavci“. 

Obećao je da će srpska javnost saznati ko je naručio spot, ko je organizovao i sproveo političko ubistvo.

Neće biti amnestije, neće biti praštanja za ove zločine

U Kosovsku Mitrovicu danas je došao veći broj opozicionih aktivista i narodnih poslanika, pored političkih aktivista i sa Kosova.

Došli su narodni poslanici koji inače već godinama govore javno o slučaju ubistva srpskog lidera. Pored Milivojevića, tu su bili i Borislav Novaković, Miki Aleksić, Stefan Jovanović, Savo Manojlović sa svojim timom, Peđa Voštinić sa aktivistima iz Lokalnog fronta. Među lokalnim političkim aktivistima su Miko Biševac, Žarko Ristić, Nebojša Jović, Ivan Miletić, Aleksandar Arsenijević, prijatelji i članovi porodice. Viđeni su i Marko Jakšić, bivši saborac Olivera Ivanovića, te sudija Nikola Kabašić, koji su nedavno govorili na barikadama na skupu koji je organizovala Srpska lista.

Osim što izostaje hapšenje i ubica i nalogodavaca, i peta godišnjica prolazi u znaku paralelnih pomena.

Istvoremeno sa pomenom u Kosovskoj Mitrovici, u hramu Sv. Save na Vračaru, sveće je upalila državna četvorka: Predsednik Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i sada državna sekretarka za turizam, članica Srpske napredne stranke, i nevenčana supruga Olivera Ivanovića Milena Popović.

Za sat vremena, Ivanovićeva politička saborkinja koja se takođe u međuvremenu našla na listi Srpske liste, Ksenija Božović, održaće pomen sa svojim saradnicima, a Ivanovićeva porodica koja sada većinski živi u Beogradu takođe će obeležiti zasebno pomen sa poštovaocima Ivanovićevog rada.

Šta su poručili govornici i kako je protekao jutrošnji pomen čitajte u posebnim vestima:

 

Božović: Ubica Olivera Ivanovića mora biti pronađen da bi se na ovim prostorima nastavila vladavina prava i demokratija

 

Predrag Voštinić: Ovde se okupljamo jer ovde živi mnogo Olivera Ivanovića

 

Aleksić: Pucnji u Olivera bili su zapravo pucnji u Srbiju

 

Oliver Ivanović, hronologija događaja na petogodišnjicu ubistva

 

Savo Manojlović: Bez njega Mitrovica kakva je danas ne bi postojala

 

UŽIVO: 5 godina od ubistva Ivanovića: Pomen u K.Mitrovici, opozicioni lideri u većem broju

 

Manojlović: Ivanoviću crtana meta; Da se ne ponove medijske torture kroz kakvu je on prošaoPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.