Manojlović: Ivanoviću crtana meta; Da se ne ponove medijske torture kroz kakvu je on prošao

 

„Nikada više u Srbiji ljudi ne smeju da prolaze kroz medijsku torturu koju je prošao Oliver Ivanović“, oglasio se uoči obeležavanja 5. godišnjice ubistva srpskog političara sa Severa Kosova direktor kampanja pokreta „Kreni-Promeni“, Savo Manojlović.

„Oliveru Ivanoviću zahvaljujući kome je srpsko stanovništvo opstalo na Severu Kosova 1999. crtana je meta na čelo na nacionalnoj frekvenciji. Karatista s karakterom. Obrazovan. Govorio strane jezike. Zamenenili ga beskičmeni, polupismeni, kupci diploma koji su prodali Srbe na KiM-u“ napisao je Manojlović na svom Tviter nalogu.

On je ujedno podelio video klip iz televizijskog duela sa Željkom Mitrovićem, vlasnikom televizije Pink koja je par meseci pre ubistva Olivera Ivanovića emitovala spot u kojem je on žigosan kao „nepošten čovek“ i „izdajnik“.

Manojlović poručuje da osim toga što je Oliveru Pink crtao metu, da su ga progonili kosovski sudovi, a međunarodna zajednica ćutala.

„Sramotno je bilo ćutanje institucija na brojna kršenja zakona kao i činjenica da je nacionalna frekvencija Pink zloupotrebljena za progon Olivera Ivanovića. Najgoru torturu pretrpeo je sudskim progonom od strane kosovskog pravosuđa koje ga je tri godine držalo u zatvoru, a sramotno je bilo i ćutanje međunarodnih predstavnika“ zaključio je Manojlović.

Podsetimo TV Pink, kao i TV Most emitovali su u jesen 2017. godine „predizborni“ spot o Oliveru Ivanoviću, kojim je žigosan kao „nepošten čovek“ kojem je „više stalo do svog automobila nego do života svog sugrađanina“, i kao „izdajnik“.

Spot je objavljen u udarnim terminima – kasnim popodnevnim, odnosno večernjim satima ovih televizija.

Tri meseca po emitovanju Ivanović je ubijen s šest hitaca u leđa 16. januara, oko 08:15, pred prostorijama kancelarije u centru Kosovske Mitrovice gde se danas obeležava peta godišnjica. Ubice i nalogodavci još uvek nisu poznati. Ujedno, javnosti nije poznato ko je autor predizbornog spota.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.