Kurti o glasovima na Severu: Uz pravne lekove, kako se iskrivljavanje volje ne bi odrazilo na skupštinu

Kurti
Foto; Printscreen, Fejsbuk, Aljbin Kurti

Izvor: Zeri (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Lista Adrijane Hodžić pojavila se kao prva od svih bošnjačkih partija na izborima 14. februara na Kosovu. Lider LVV, Aljbin Kurti, izrazio je nezadovoljsvo ovom manipulacijom koja, prema njegovim rečima, vuče poreklo iz Beograda.

Rekao je da u tom pogledu treba koristiti pravna sredstva, kako se ovo iskrivljavanje volje građana ne bi odrazilo na iskrivljenu zastupljenost u Skupštini Kosova.

„To je učinjeno s unapred osmišljenom strategijom, kako bi se zloupotrebile ustavne prilike i privilegije, kako bi se podrivala zastupljenost zajednica – u ovom redu bošnjačke zajednice. Naravno, svi smo ogorčeni i moramo učiniti sve da se to više nikada ne ponovi, dok se sada moraju koristiti pravna sredstva kako se ovo iskrivljavanje volje građana ne bi odrazilo na iskrivljenu zastupljenost u Skupštini Kosova.

Advokati bi trebalo da iskoriste priliku u vezi sa ovim, ja sam kao sledeći premijer izrazio duboko nezadovoljstvo ovom manipulacijom i zloupotrebom čije poreklo uopšte nije na Kosovu, već u Beogradu“, rekao je Kurti za RTV Besa.

Sumnje da je Hodžić bila miljenica Srpske liste na Kosovu izašle su na videlo nakon objavljivanja rezultata, gde se vidi da je Hodžić zadobila malo glasova u bošnjačkoj zajednici na Kosovu, ali je glasove dobila u severnim opštinama gde je vrlo malo Bošnjaka.

Pročitajte još:

Rašić: Ono što se dogodilo Bošnjacima na izborima – početak ambicija Srpske liste; Reagovao Jevtić

KOHA: Bošnjačko civilno društvo zatražilo poništavanje mandata osvojenih uz pomoć Srpske liste

Hodžić odgovara na optužbe: Predstavnici Bošnjaka već 20 godina nisu učinili ništa za ovu zajednicu

Nakon bošnjačkih stranaka i egipćanska PLE optužuje Srpsku listu za krađu mandata

Redžepi: Vučić i Srpska lista imenovali dva od tri poslanika bošnjačke zajednice

Hodžić: Glasovi za mene nemaju veze sa Srpskom listom; Duda Balje ne misli tako

RTK: Lideri bošnjačkih stranaka o pobedi Adrijane Hodžić, ona nedostupna za komentar

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.