Konjufca i Musljiu se sukobili u kosovskoj skupštini oko porodičnog zaposlenja u institucijama

    FOTO: RTK

Izvor: Kallxo (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Predsednik parlamenta, Gljauk (Glauk) Konjufca, na današnjoj sednici Skupštine Kosova nakon debata opozicionih poslanika u vezi sa zapošljavanjem članova porodica u javnim ustanovama u kojima se prima plata iz državnog budžeta, izašao je sa predlogom u javnost.

„A šta je sa vama 120 (poslanika), koji imate makar jednog člana porodice u javnim institucijama, koji primate platu iz javnog budžeta – da ni ne govorite o tome. Ja mislim da nema nijednog“, predložio je Konjufca.

Nakon toga, Konjufca se obratio poslanici Demokratske partije Kosova (PDK) Ganimete Musljiu (Musliu), rekavši joj da je zaposlila svoju sestru u službi u inostranstvu.

„Da li je prijem tvoje sestre u službu spoljnih poslova Kosova bio profesionalan? Ukoliko Gane misliš da je tvoja sestra profesionalno primljena, nemaš pravo da uopšte govoriš u Skupštini“, rekao je Konjufca.

Ganimete Musljiu je odgovorila rekavši da je njena sestra obrazovana u Nemačkoj, ali da je razapeta zbog činjenice da je ‘ona Ganimetina sestra’.

„Ova vaša gospoda, ujaci, nećaci, nećake, tetke, rođaci, oni su odlični profesionalci i ispunili su kriterijume konkursa. Kad su oni naša porodica, ispreče se na putu, dok, kada su vaša porodica – to nazivate slučajnošću. Vi ste stvorili ovaj standard, sada izdržite. Vi imate 5 ili 6 u institucijama, dok ja imam samo jednog u svom užem i širokom krugu porodice“, rekla je Musljiu.

Gljauk Konjufca je zatim odgovorio Musljiu, rekavši da želi da ukaže na kontradiktornosti i argumente za koje se tvrdi da su tačni, ali su lažni.

”Godinama sam bio ministar spoljnih poslova i kada sam otišao pronašao sam ih jednog po jednog, moj direktor je bio brat šefa poslaničke grupe LDK, zamenik. Direktor je bio brat bivšeg ministra zdravlja koji sada ovde igra ulogu LDK – a i često menja šefa grupe. Nikada ih nisam spomenuo po imenu jer to nije na mom nivou“, rekao je.

Konjufca je rekao da bi mogao da donese spisak zaposlenih članova porodice koji dostiže nivo mladoženje, tasta, sestara i braće. „Samo opoziciji, Gane, kunem se ćerkama, poslaću listu od 150 članova porodica opozicije. Kad pomislim da je kršenje zakona, šaljem je Agenciji za borbu protiv korupcije“, kazao je Konjufca.

U toku je drugi dan zasedanja u kosovskoj skupštini o 100 dana vlade Aljbina Kurtija. Nastavilo se sa optužbama na račun Kurtijeve vlade i sa druge strane odgovorima iz Samoopredeljenja. Prepodnevno zasedanje obeležila je upravo rasprava predsednika skupštine Gljauka Konjufce i Ganimete Musljiu u vezi sa uzajamnim optužbama o nepotizmu.

O jučerašnjem danu, čitajte u:

Kurti se hvali: Moja vlada ne može da se poredi sa prethodnim vladama

„100 dana Kurtijeve vlade“ u skupštini, opozicija kritikuje

Poslanica PDK tvrdi da joj je pretio suprug kosovske predsednice Vjose Osmani

Nije uspeo izbor tri člana „Nezavisne komisije za medije“, na udaru kritika zbog netransaprentnosti

Vitija: Čim pre uništićemo 1000 PCR testova iz Srbije

Kurti: Uspostavićemo reciprocitet, ne želimo da to propadne; Kusari-Ljilja: Otvoreni Balkan papirna kula koju će srušiti srpski hegemonistički duh

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.