Poslanica PDK tvrdi da joj je pretio suprug kosovske predsednice Vjose Osmani

Foto: Kosovapress

Tekst je izvorno preuzet sa KosovaPress, osim naslova koji je adaptiran

Poslanica Demokratske Partije Kosova Fljorete Zejnulahu (Florete Zejnulahu) rekla je da joj je suprug predsednice Vjose Osmani pretio pismom nakon što je u Skupštini Kosova govorila o njihovoj imovini. Ona je upozorila da će tužiti Prindona Sadrija zbog pretnje.

Poslanica Zejnulahu rekla je da su joj pretnje upućene nakon objavljivanja činjenica o luksuznom životu njihove porodice.

Zejnulahu: Tužiću supruga predsednice Osmani zbog pretnje

“U pretećem pismu koje mi je poslao, suprug predsednice ide dotle da označava medije koji su objavili moj govor, poput novina Ekspres i Insajdera, pominjući ih po imenu, tako da ova vlada i njihove porodice pokušavaju da nam brane da pričamo i takođe ugrožavaju pravo medija… Želim da javno obavestim supruga predsednice da ću ga tužiti pravosuđu zbog pretnji koje su mi izrekli odmah nakon ove sednice”, rekla je Zejnulahu.

I poslanica PDK, Ganimete Musljiu (Ganimete Musliu) je takođe rekla da je dobila pismo na svoju adresu.

Prema njenim rečima, pismo je poslala predsednica Vjosa Osmani na adresu poslanice u Skupštini, ali je unutra bilo nepotpisano pismo supruga predsednice, Prindona Sadriua.

Musljiu kaže da pismo koje je poslato u ime predsednice, sadrži pretnju građanskim tužbama i da se kao razlog navodi to što je poslanica Musljiu na jednoj od televizija izjavila da je Prindon Sadriu ambasador u prepisci i da ga je njegova supruga učinila ambasadorom.

Musliu: Predsedništvo ne služi Vjosi i njenoj porodici

„Od kada sam primila pismo od predsednice, obraćam se predsedništvu, poštovana Vjosa, to je kršenje zakona i pokušaj pritiska na poslanike koje bira narod. Pošto mi vaš muž preti građanskom tužbom, zašto sam rekla istinu? „Šta je on, dete koje vam treba, da šalje pisma“, rekla je Musljiu.

Na njen govor reagovao je i predsednik Skupštine Gljauk Konjufca.

Konjufca-Musljiu: Napominjem da su izrazi koje koristite vanparlamentarni jezik

“Napominjem da su izrazi koje koristite u Parlamentu Republike Kosovo, vanparlamentarni. Drugi put bi trebalo da uzmete u obzir ovu primedbu, kako biste eliminisali takve neprimerene i nedostojne izraze u Skupštini Republike Kosova“, rekao je on.

Ujedno je i poslanica iz redova Pokreta Samoopredeljenje, Doarsa Kica odgovorila poslanici PDK, Fljorete Zejnulahu, nazivajući njene izjave klevetom.

Kica: Kleveta je postala standard ovih dana

“Izuzetno je kako su klevete ovih dana stvorene na standardnom nivou, kada je zadovoljstvo predsednicom zemlje poraslo na najviše u istoriji sa 60%, ovde imamo ljude koji nisu u stanju da prihvate ovu činjenicu. Štaviše, izađete ovde i pričate o neistinitim stvarima i zaboravite činjenicu da su u prethodnim pričama prethodnih predsednika išli toliko daleko da su platili 6 hiljada evra za jednu kartu poslovne klase za prvu damu Republike Kosovo, ali su one zaboravljene. Šta sada spominju, spominju klevetu poput činjenice da gospodin Sadriu obavlja ulogu ambasadora kada nije imenovan za ambasadora, on je zamenik u ambasadi u Skoplju i njegova je obaveza da zameni ambasadora do njegovog imenovanja“, rekla je ona.

U toku je sednica kosovske skupštine o 100 dana vlade, trenutno je pauza do 15:30. O tome šta se dogodilo do sada čitajte u:

Kurti se hvali: Moja vlada ne može da se poredi sa prethodnim vladama

„100 dana Kurtijeve vlade“ u skupštini, opozicija kritikuje

Nije uspeo izbor tri člana „Nezavisne komisije za medije“, na udaru kritika zbog netransaprentnosti

Vitija: Čim pre uništićemo 1000 PCR testova iz Srbije

Kurti: Uspostavićemo reciprocitet, ne želimo da to propadne; Kusari-Ljilja: Otvoreni Balkan papirna kula koju će srušiti srpski hegemonistički duhPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.