Haradinaj: Kriza na Severu improvizovana, neću dozvoliti da građanima nedostaje bilo koji proizvod

haradinaj
Foto: Insajderi

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Kosovski premijer, Ramuš Haradinaj, izjavio je da postoje dokazi da postoji improvizovani scenario humanitarne krize na Severu Kosova.

Nakon sastanka vlade, premijer je rekao novinarima da neće dozvoliti da bilo šta nedostaje građanima Kosova na Severu, ali da će raskrinkati takve projekte, za koje kaže da su čudni.

Haradinaj kaže da su oni u obavezi da uspostave red i zakon na Severu zemlje, i da se neće povući, već će ići napred ka sprovođenju zakona tamo.

„Imamo saznanja od pre samo dve-tri nedelje za jedan takav plan improvizacije jedne humanitarne krize noseći određene proizvode po kućama, po drugim objektima, imamo i dokaze ovakvog scenarija, uključene ljude. Mi nećemo dozvoliti da im nedostaje nijedan proizvod, zato što su građani Kosova, ali takođe ćemo raskrinkati ovakve projekte koji su čudni, ne pripadaju više ovom veku, to su prevaziđeni metodi – ti takvi postupci. Znamo da im je ciljano četvrtak da aktiviraju ovaj scenario, upozorili smo dan pre“, rekao je Haradinaj.

„Postoji tendencija da nas primoraju kao Kosovo da zatvorimo oči pred krijumčarenjem i pred trgovinom, dakle ne smemo to dozvoliti, ne zbog nekog prehrambenog proizvoda već zbog toga što krijumčari osim prehrambenih proizvoda mogu da prenose i narkotike, oružje i druge proizvode“, rekao je premijer Haradinaj nakon sastanka vlade.

Pre nekoliko dana, Kosova Press je izvestila o planu koji spremaju ljudi na Severu, kojima upravlja Beograd, u cilju prikazivanja ozbiljne, takozvane „humanitarne katastrofe“.

Pozivajući se na izvore iz bezbednosnih službi, Kosova Press je prenela da je hitan sastanak održan u hotelu „Grej“ u Severnoj Mitrovici, u kome su učestvovali i novoizabrani gradonačelnici četiri severnih opština, nekoliko istaknutih privrednika iz tog kraja, predstavnici ilegalnih institucija, kao i viši vladin zvaničnik iz Beograda, gde je, između ostalog, pripremljen plan „humanitarne katastrofe“ na Severu.

Danas je kosovski premijer rekao da neće dozvoliti krijumčarenje tamo, pošto, prema njegovim rečima, osim prehrambenih proizvoda, mogu se prenositi i narkotici i oružje.

Povezani članci:

RTK: „Otrov u Gazivodаma“ – Srpska panika u službi „humanitarne katastrofe“; Kancelarija: Priština širi lažne vesti

Vučić: „Nećemo dozvoliti da naš narod umire od gladi“

Priština: „Kosovo preduzelo potrebne mere za sprečavanje ilegalnih aktivnosti na Severu“, „Neće biti krize na Severu“

Ljajić: Srbija će nastaviti da snabdeva stanovništvo na Kosovu osnovnim životnim namirnicama

U susret najavljenoj humanitarnoj krizi: Građani (ne)veruju da će je biti…?

Humanitarna kriza, dopis privrednika, solidarnost trgovaca, propaganda, ćutnja…?

Da li i ko hoće da izazove humanitarnu krizu na Severu?

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.