Dončić pomaže i poručuje: Beograde, podržavam i sa tobom sam kroz svo ovo teško vreme

 

Veliki potez. „Beograde, podržavam i sa tobom sam kroz svo ovo teško vreme“, poručio je Luka Dončić.

Luka Dončić, slovenački košarkaš koji nosi dres Dalas Maveriksa, najavio je da će platiti sahranu tragično nastradalim osobama u masakru koji se dogodio u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, kao i psihološku podršku porodicama nastradale dece, te da bude i deo dugoročne pomoći.

Košarkaš iz Slovenije potvrdio je preko svojih predstavnika da će snositi troškove sahrane, ali i savetovališta za učenike i osoblje škole koju je pogodila nezamisliva tragedija, preneo je ESPN informaciju koju je dobio iz fondacije „Luka Dončić“, a potvrdili su Adrijan Vojnarovski i Emilijano Karšija.

Ubrzo potom oglasio se i sam Dončić:

„Slomljeno mi je srce zbog tragične pucnjave u školi u Srbiji i gubitaka života, uključujući nevinu školsku decu. Moje misli su sa porodicom i čitavom zajednicom koju je pogodila ova tragedija“, napisao je Dončić.

Potom je dodao:

„Kroz svoju fondaciju, tražim način da momentalno i na duže staze pomognem učenicima, ustanovi i porodicama pogođenim masovnim ubistvom u školi ‘Vladislav Ribnikar’. Posvećen sam i nastaviću da delim nove informacije i načine za pomoć kako budem dobijao nove detalje“, napisao je Dončić.

Dončić je izuzetno vezan za Beograd, uključujući baku, tetku, ujaka i rođaka koji žive u okolini Beograda. Inače, korene vuče sa Kosova.

Govorio je sinoć i za američke medije

„Ne sećam se da se ikada išta slično dogodilo u Srbiji. Ne želiš nikada da čuješ za tako nešto, kroz šta prolaze familije stradalih. Pogodilo me je još više jer je u pitanju Srbija. Iznenađen sam što se nešto tako desilo“, rekao je Jokić.

„Ljudi verovatno imaju svoje probleme. Moramo brinuti o svima i ako neko nije u redu pitajte ga da li je dobro ili ne, možda može biti od pomoći“, istakao je najbolji centar sveta.

Gračanica: Sveće u znak podrške roditeljima stradale dece i povređenima

Veće ministara donelo odluku: Sutra Dan žalosti u celoj BiH

„Mirëdita, dobar dan“: Odata počast stradalima u Beogradu. Kroz bol se nekad možemo videti bolje

Zvaničnici iz Prištine upućuju saučešće porodicama i prijateljima žrtava pucnjave u Beogradu

Kako se izveštava o tragediji? NUNS: Profesija na iskušenju

U srpskim sredinama na KiM zbog tragedije u BG otkazani svi događaji zabavnog karaktera, zastave na pola koplja, a u školama minut ćutanja

Proglašena trodnevna žalost; Milić: (Osumnjičeni) maloletnik planirao napad i napravio spisak žrtava

Pucnjava u školi u Beogradu, uhapšen učenik, ubijeno osmoro dece i radnik obezbeđenjaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.