Direktor Kosovskog biroa za osiguranje na Jarinju i Brnjaku: Uoči primene odluke o tablicama rad se nastavlja uobičajeno

mazreku brnjak jarinje
FOTO: Kosovski biro za bezbednost

Direktor Kosovskog biroa za osiguranje(BKS) Sami Mazreku, posetio je danas prelaze Brnjak i Jarinje, zajedno sa direktorima odeljenja ovog biroa.

Kako je saopšteno iz BKS, poseta je izvršena uoči početka sprovođenja odluke kosovske vlade u vezi sa srpskim registarskim oznakama.

Mazreku je naveo da se rad na ovim prelazima nastavlja „kao i obično“ i ponudio je, kako je navedeno, 24-časovnu podršku zaposlenima na prelazima.

„Ja sam zajedno sa osobljem upoznao radnike ova dva prelaza i zadovoljni smo poslom koji je urađen do sada i koji se radi na ova dva granična prelaza“, naveo je Mazreku.

Dodao je i da je ovaj sastanak održan u okviru redovnih poseta prelazima od strane Biroa.

Ujedno se zahvalio Kosovskoj policiji i carini na dobroj saradnji, navodi se na sajtu Kosovskog biroa za bezbednost.

Podsetimo, od sutra kreće fazna primena odluke kosovske vlade o preregistraciji srpskih registarskih tablica gradova na Kosovu na RKS tablice. Prva faza obuhvata izricanje opomena vlasnicima ovih vozila uz zahtev da odu u Centar za registraciju vozila kako bi ih preregistrovali na RKS.

Ko će ovu meru od sutra sprovoditi još uvek nije poznato, jer iz centralnih policijskih institucija informacije izostaju. Istovremeno, iz Kosovske policije Direkcija Sever ovog popodneva saopštili su za naš portal da im do tada nije dostavljen nijedan zvaničan dopis o tome.

Nova odluka primenjivaće se sve do 21. aprila 2023. godine. Nakon opomena, 21. novembra se prema najavi iz Prištine, kreće sa izricanjem kazni, potom probnih tablica, pa sve do potpunog uklanjanja srpskih registarskih oznaka.

Pročitajte još:

Opomena: „Vozać“ prvo dobije ukor da se prema „važečim“ zakonima „snabdeva sa tablicama RKS“ do 21. aprila, posle toga više ne mogu da se „kreču“

Uoči 1. novembra KP regiona Sever još uvek bez instrukcija i informacija

I kosovski MUP potvrdio: Od sutra opomene, od 21. novembra i kazne, olakšice pri registraciji na RKS samo do kraja martaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.