Mediji: Sadik Haljitjaha nakon uručenog poziva otputovao u Hag

Specijalni sud Hag
FOTO: KoSSev

Bivši komandant OVK, Sadik Haljitjaha, otputovao je u Hag, na poziv Specijalizovanih veća Kosova, piše RTK2.

Saopštenje je javno objavio Ljabinot Haljitjaha, njegov rođak.

„Danas pišem o svom rođaku, za kojeg sam kao dete čuo kako je organizovao proteste 70-ih i 80-ih godina, protiv srpskog okupatora, kako je napustio zemlju zbog progona od strane okupatora i kako je dao doprinos za državu“, napisao je Ljabinot Haljitjaha na svom Fejsbuk nalogu.

Sadik Haljitjaha je, kako prenosi RTK2, danas u podne otputovao u Hag, a detaljnije saopštenje nije objavljeno.

Međutim, Haljitjaha je 19. oktobra 2022. godine na svom Fejsbuk nalogu pisao o Specijalnom sudu, navodeći da je „bolje tužan kraj, nego zlo bez kraja!“.

„Ako rat ne bi uspeo i mi bezuslovno kapitulirali, svim preostalim borcima bi se sudilo u Beogradu, jer bi ovde bila Srbija!“, napisao je, između ostalog, u svojoj objavi.

KoSSev: Podsetimo, da je Haljitjaha dobio poziv da se javi organima Specijalnog suda u Hagu, pisala je još krajem septembra Gazeta Express navodeći da još uvek nije poznato u kom je svojstvu pozvan i da je on bivši komandant OVK.

Haljitjaha je u izjavi za „Radio Kosova e Lire“, tada naveo da će ga „verovatno uključiti u takozvani udruženi zločinački poduhvat“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.