Danas kreće isplata 60 evra za nezaposlene

30 evra evri pare
Foto: KoSSev

Danas se kreće sa isplatom 60 evra za nezaposlene. Novac iz budžeta Srbije sleduje sve one koji su zaključno sa 15. aprilom bili u evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Presek stanja nezaposlenih napravljen je na dan 15. april. Tako svi građani, koji su do tog dana bili evidentirani kao nezaposleni u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, mogu da računaju da će im 60 evra biti uplaćeno na poseban račun u Poštanskoj štedionici, saopšteno je nedavno iz Ministarstva finansija Srbije za N1.

Ovi računi su namenski i otvaraju se samo u svrhu ispalate pomoći. Nezaposleni se za pomoć ne prijavljuju.

Prema poslednjim javno iznetim podacima, ovu pomoć dobiće oko 600.000 ljudi, a reč je o iznosu od oko 4,3 miijarde dinara, javio je nedavno N1.

Pomoć se realizuje u okviru trećeg paketa mera pomoći za građane i privredu.

Za sada je u okviru ovog paketa isplaćeno tri puta po pola minimalca za privredu, prvih 30 evra za punoletne građane, ali i 100 evra za građane na KiM, a 200 za one koji su nezaposleni.

Već 16. juna kreće se sa još jednom isplatom – po 3.000 dinara penzionerima koji su se vakcinisali makar jednom dozom vakcine do 31. maja. Samo dan kasnije isti iznos biće isplaćen i vakcinisanim građanima koji su se prijavili za jednokratnu pomoć.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.