Isplata 3.000 dinara za vakcinisane – penzionerima 16. ostalima od 17. juna

Siniša fMali
FOTO: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ministar finansija Srbije, Siniša Mali, danas je saopštio da će 16. juna biti isplaćeno po 3.000 dinara penzionerima koji su se vakcinisali makar jednom dozom vakcine do 31.maja, prenosi N1.

Prijavljivanje vakcinisanih građana za jednokratnu pomoć od 3.000 dinara traje do 15. juna, a Mali je na Instagramu napisao da će od 17. juna novac biti isplaćivan i svim ostalim građanima.

KoSSev: Mali je nedavno najavio i isplatu 60 evra za nezaposlene, koja će biti 14. juna. On je objasnio, da će država novac istovremeno uplatiti svim nezaposlenima koji su 15. aprila bili u evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje. Novac će svima „leći“ na namenske račune u Poštanskoj štedionici.

Presek stanja nezaposlenih napravljen je na dan 15. april. Tako svi građani, koji su do tog dana (obavezno uključujući i 15. april) bili evidentirani kao nezaposleni u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, mogu da računaju da će im 60 evra biti uplaćeno na poseban račun u Poštanskoj štedionici.

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Siniša Mali, MBA, CFA, CAIA (@mali_sinisa)

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.