Bivši direktor u UKBC: Sve bilo u redu sa aparatima za kiseonik, policiju zvao lekar u panici

Foto: Koha, Basri Sejdiu

Bivši direktor bolničke službe UKBC u Prištini, negirao je da je u ranim jutarnjim časovima u nedelju, kada je preminulo 6 pacijenata koji su se na Infektivnoj klinici lečili od COVID-19, došlo do kvara na aparatima za kiseonik.

Basri Sejdiju, dojučerašnji generalni direktor bolničke službe UKBC, komentarisao je danas okolnosti u kojima je tokom vikenda u kratkom vremenskom roku preminulo 6 pacijenata obolelih od COVID-19, a koje trenutno istražuje Kosovska policija.

„Doktor koji je bio dežuran je posumnjao da je došlo do problema sa kiseonikom ili nešto. On je pozvao policiju, ali ja mislim da je trebalo da pozove nadređenog. Utvrđeno je da nije došlo do pada pritiska u kiseoničkoj boci niti je bilo problema sa aparatom. Lekar je u panici pozvao policiju“, rekao je Sejdiju na konferenciji za štampu, prenosi Koha.

U nedelju ujutru, u kosovskim medijima se pojavila vest da je policija blokirala ulaz na Infektivnu kliniku odakle je nekoliko tela prevezeno na Institut za sudsku medicinu radi obdukcije, a zbog sumnje u uzrok smrti. Preminuli su bili pacijenti koji su se lečili od COVID-19. Potom je u ponedeljak ujutru Kosovska policija potvrdila da je pokrenuta istraga o okolnostima smrti 6 osoba koje su bile hospitalizovane na Infektivnoj klinici u Prištini.

Sejdiju je konferenciju održao dan nakon što je razrešen dužnosti, ali zbog izveštaja unutrašnjeg revizora koji je pronašao brojne nepravilnosti u finansijskom i opštem upravljanju UKBC.

Sejdiu je taj izveštaj nazvao neprofesionalnim.

Tokom vikenda, na Kosovu je preminulo 17 ljudi obolelih od COVID-19.

Povezani članci:

Otpušten direktor bolničke službe Univerzitetskog bolničkog centra u Prištini

KP: Pokrenuta istraga zbog smrti 6 pacijenata na Infektivnoj klinici

Revizor konstatovao brojne povrede zakona u prištinskom kliničkom centru, direktorica odeljenja sa samo 23 godine

Mediji: Policija pred infektivnom klinikom u Prištini, još 5 preminulo od noćasPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.