Aleksandar Vukosavljević Mlata potpisao profesionalni ugovor sa organizacijom “Fight Nation Championship”

Aleksandar Vukosavljević Mlata
FOTO: Preuzeto sa Radio Mitrovice Sever /Privatna arhiva

Aleksandar Vukosavljević Mlata, jedini profesionalni borac iz Kosovske Mitrovice, potpisao je ugovor na četiri profesionalne borbe sa hrvatskom organizacijom “Fight Nation Championship”.

“FNC” je trenutno najbolja Evropska a nalazi se i među boljim sportskim organizacijama u svetu, za koju je Vukosavljević ove nedelje potpisao ugovor i tako postao član ove organizacije.

Vukosavljević je državni šampion u A klasi do 77 kila u MMA kategoriji, višestruki prvak Srbije u kik-boksu, najbolji sportista Kosova i Metohije 2019/2020, osvajač medalje u Abu Dabiju i ostalih priznanja.

Već marta meseca boriće se u oktagonu a pripreme za borbu, kako kaže, teku odlično.

“Pripreme idu pravim putem i sve je najboljem redu. U Kosovskoj Mitrovici nemam baš najbolje uslove za pripremanje, jer nemam adekvatne sparing partnere. Što se tiče samih treninga, treniram zaista sa iskusnim trenerima i sportistima, kao što je moj trener boksa Ivan Milić. Kik-boks treniram u Kik-boks klubu “Kosovska Mitrovica” sa trenerom Milunom Milenkovićem, a što se tiče džiudžice i rvanja, imam par partnera iz MMA kluba Kosovska Mitrovica. Treninge snage će voditi Marko Živković, tako da zaista iza sebe imam jako ozbiljan tim” kaže Vukosavljević.

Dodaje da se nada da će biti gost “American Top Team”akademije na pripremama i da će se sa njima, pored odabranih trenera, intenzivno spremati za svoje predstojeće borbe.

“Generalno, MMA je veoma širok borilački sporti i ima mnogo segmenata, kao što su stand up i parterni borilački segment. U Kosovskoj Mitrovici sam zaista izabrao najbolje moguće ljude iz borilačkog dela, iz dela bodibildinga, fitnesa, borilačke kondicije. Ivan Milić je veoma zapažen borac i profesionalni bokser, Milan Milenković, koji svoj klub vodi fenomenalno, ima čak i veliki broj svojih evropskih i svetskih šampiona, odakle sam čak i ja potekao. Tu je i Marko Živković, jedan od najboljih ‘power liftera’ i ‘strongmena’ na našim prostorima” navodi Vukosavljević.

Smatra da je psihološka priprema pre meča važan segment svake borbe poručuje da borac mora da veruje u sebe, veruje u to što radi i veruje da je najbolji.

“Ukoliko sami ne verujemo u sebe, onda nikada nećemo uspeti. Možemo da igramo fudbal ili košarku, ali ovde nema igre, ovde je žestoka borba jedan na jedan, i to je samo po sebi jako ozbiljna priča” poručuje Vukosavljević.

Novu borbu nestrpljivo očekuje a do tada će, kako kaže, svakodnevno i naporno trenirati.

“U samom ugovoru piše da me dve povezane pobede vode u borbu za titulu, tako da očekujem dve dobre borbe, dva dobra meča, da napadnemo taj pojas, da neko iz našeg grada osvoji pojas i ostavi trag u istoriji evropskih zemalja” kaže Vukosavljević.

Radio Mitrovica Sever

U više navrata je naš portal pisao o ovom sportisti. Podsetite se u nekim takstovima:

Vukosavljević u Armagedonu samouvereno i snažno – izgubio prekidom usled povrede

Mitrovčanin Aleksandar Vukosavljević večeras u polufinalu regionalnog MMA takmičenja

Mitrovčanin Aleksandar Vukosavljević vicešampion Srbije u MMA!

Sever Kosova dobio prvaka Srbije u MMA i još 3 srebra!

Od antitalenta do šampiona: Iskočite iz svoje zone komfora da biste napredovaliPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.