Sever Kosova dobio prvaka Srbije u MMA i još 3 srebra!

Mitrovčanin Aleksandar Mlata Vukosavljević prvak je Srbije u mešovitim borilačkim veštinama (MMA), u najvišoj klasi. Zlato je poneo na prvenstvu koje se danas održalo u Beogradu, a na kojem je istovremeno proglašen za najboljeg borca. Ovo je prvi put da je borac iz Kosovske Mitrovice nastupio u "A" klasi takmičenja ovog sporta i da je osvojio šampionsku titulu. Medalje su na istom prvenstvu osvojili i članovi kluba "Mantis" iz Zvečana, okitivši se sa tri srebra. 

Mladi MMA borac iz Kosovske Mitrovice bio je nosilac turnira. Do zlatne medalje došao je nakon dva meča. 

Vukosavljević je i prošle godine učestvovao na prvenstvu, kada je zbog povrede poneo titulu vicešampion Srbije. 

"U polufinalu sam se borio sa protivnikom iz Jagodine. On je predao meč. U finalu sam se sastao sa borcem iz Novog Sada. Njega sam pobedio na sudijsku odluku. Nakon višemesečne pripreme, praktično je sve išlo rutinski, ušao sam u ring i to je bilo to," kaže za naš portal iz Beograda, Aleksandar Vukosavljević. 

Dodaje da je na uspeh posebno ponosan, jer je turnir imao "jake" takmičare iz cele Srbije, Rusije, Grčke i Amerike, ali i zbog toga što je uspeo pred mnogobrojnom publikom sa Kosova i Metohije da se izbori za zlato. 

"Bilo je mnogo gledalaca iz Mitrovice, ali i Gračanice. Podrška je mnogo značila, kako njihova, tako i mog trenera Miloša Simića. Hvala onima koji su verovali u mene," dodao je mitrovički prvak Srbije u MMA. 

Međutim, osvajanje šampionskog mesta nije bilo jedino postignuće boraca sa Severa Kosova.

Trojica članova kluba "Mantis" osvojila su srebro – u kategoriji -66 kg, Vuica Đoković, a u kategoriji -77 – Veljko Vučetić i Igor Janković. 

Ovaj vikend je četvrti uzastopni tokom kojeg sportisti sa KiM-a nižu uspehe na takmičenjima u centralnoj Srbiji i regionu. Medalje su prethodno osvajali karatisti, kikbokseri i MMA borci. O tome čitajte u vestima:

PONOVO uspešan sportski vikend: 7 medalja za mitrovičke karatiste!

Mitrovički sportisti za vikend: Preko 30 medalja!

Karate i kik boks: Tri zlata i bronza za sportiste iz Kosovske MitrovicePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.