Mitrovčanin Aleksandar Vukosavljević vicešampion Srbije u MMA!

Aleksandar Mlata Vukosavljević osvojio je juče drugo mesto na Državnom prvenstvu mešovitih borilačkih veština (MMA) u Beogradu i postao vicešampion Srbije u ovom sportu. Konkurencija u kategoriji u kojoj se borio – do 77 kilograma, bila je jedna od jačih, sa čak 13 boraca. A poslednji, treći, meč, koji je mogao da mu donese zlatnu medalju, izgubio je u poslednjih 30 sekundi runde i to "zahvaljujući", pre svega, povredi koju je zadobio samo nekoliko dana pred takmičenje.

"U prvoj borbi borio sam se sa borcem sa MMA akademije Pančevo i u prvoj rundi sam poneo pobedu. Iako je bio fizički spreman, visok i sa dugim ekstremitetima, uspeo sam da ga bacim u parter i odradio polugu koja se retko viđa – bulldog choke i tu je borba i bila završena. Ušao sam u polufinale," objasnio je Vukosavljević za naš portal.

U drugoj borbi Vukosavljević je imao okršaj sa suparnikom iz Novog Pazara sa prošlogodišnjeg prvenstva, kada je meč sa njim izgubio nakon što je prvobitno proglašen za pobednika:

"U ovom meču sam čekao na, da tako kažem – osvetu. Ovog puta sam dominirao u svim mogućim segmentima borbe. Već sam znao šta će da radi i koja je njegova taktika i apsolutno nije imao šanse – jednoglasnom odlukom sudija sam i pobedio."

Treći meč mladi MMA borac iz Kosovske Mitrovice imao je sa borcem iz najboljeg MMA kluba u centralnoj Srbiji – "Car Dušan Silni". Meč je izgubio, pre svega, zbog ranije povrede noge.

"Uspeo sam u parteru da mu zadam dosta udaraca i prva runda je bila izjednačena. U drugoj rundi sam bio bolji, sve dok mi, tokom poluge, protivnik nije uhvatio nogu koju sam povredio nedelju dana pred takmičenje. Kako je protivnik počeo sa polugom, borio sam se malo sa njim, držeći njegove ekstremitete, ubrzo sam promenio položaj, kako bih izbegao tešku povredu već povređene noge – spustio sam se u parter i to je bilo to. On je zauzeo dominirajući položaj i, nažalost, izgubio sam meč 30 sekundi do kraja runde," rekao je Vukosavljević.

Bez obzira na ishod meča koji je mogao da mu donese prvo mesto, ovaj MMA-ovac dodaje da je ponosan i zadovoljan:

"Zadovoljan sam i ponosan na svoj tim, jer smo kao mali klub, koji je počeo zvanično sa radom oktobra prošle godine, što je nepunih sedam osam meseci – već zabeležili prvi uspeh. Ponosan sam, jer smo i na najbolji način predstavili naš grad."

Aleksandar Vukosavljević je ove godine po prvi put učestvovao na prvenstvu MMA ispred sopstvenog kluba – MMA klub „Kosovska Mitrovica“, koji je počeo sa radom prošle godine i koji već broji preko 60 članova. Ovo je, takođe, druga po redu medalja ovog Mitrovčanina na Državnom prvenstvu MMA, jer je, prošle godine zauzeo treće mesto na ovom takmičenju.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.