Vukosavljević u Armagedonu samouvereno i snažno – izgubio prekidom usled povrede

Na tvrđavi Svetog Mihovila u Hrvatskoj sinoć je održano polufinale regionalnog MMA takmičenja “Armagedon 2”. Gledaoci su bili u mogućnosti da pogledaju deset borbi u kojima su uzeli učešće borci iz regiona i šire. Među njima je bio i Mitrovčanin Aleksandar “Mlata” Vukosavljević.

U svom prvom meču na velikoj MMA sceni i sa bogatom amaterskom karijerom iza sebe, Vukosavljević se borio u srednjoj kategoriji, do 84 kilograma, sa Matijom Bosančićem iz Unity fight team-a iz Vrbasa.

Samouvereno, sa osmehom na licu i u kostimu mesara, Vukosavljević je izašao pripremljen za sinoćnu borbu.

Čekanja i odmeravanja nije bilo. Vukosavljević je zadao seriju snažnih udaraca nogom i rukom i preuzeo kontrolu prislonivši protivnika uz žicu. Pokušao je da privede borbu u parter, ali bezuspešno.

FOTO: Printscreen/Youtube/24 sata

U međuvremenu je Bosančić u klinču zadao dva jača udarca kolenom, a nakon jednog od njih, Vukosavljević je zadobio posekotinu u predelu arkade koja ga je omela u daljem toku borbe, a kasnije se ispostavila kao ključni momenat meča.

Uprkos otvorenoj rani i krvi koja mu se slivala niz lice, Vukosavljević je nastavio istim tempom. Zadao je, između ostalog, dobar udarac rukom i nakon što mu je protivnik uzvratio kolenom, uspeo da na kratko privede borbu u parter.

Borba je nastavljena u stojci kada je Vukosavljević uputio par snažnih udaraca, ali je u klinču Bosančić nastavio da dominira udarcima kolenom.

Meč je u međuvremenu i privremeno zaustavljen nakon što je Vukosavljević zadobio udarac „ispod pojasa“, a kada je i pokušano saniranje posekotine na licu.

Nakon nastavka, usledila je dobra razmena udaraca, sve dok Bosančić nije priveo borbu u parter.

Odmah zatim je meč i prekinut, a usled toga što se posekotina na licu Vukosavljevića, uprkos pokušaju saniranja, ponovo otvorila.

Matija Bosančić proglašen je za pobednika prekidom u prvoj rundi i on sada nastavlja put ka finalu “Armagedon 2”.

Takmičenje koje se održava u Hrvatskoj organizuje “Fight Nation Championship” – hrvatska MMA organizacija sa sedištem u Zagrebu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.