Vulinu nije dozvoljeno da poseti Kosovo

Ministru odbrane Aleksandru Vulinu i delegaciji vojnog zdravstva nije dozvoljeno da posete Kosovo i Metohiju, saopšteno je iz njegovog kabineta, prenela je TV Prva.

Kako se navodi, bilo je predviđeno da Vulin, načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general Uglješa Jovičić, načelnik VMA pukovnik Miroslav Vukosavljević i načelnik Sektora za lečenje Nenad Ratković poste Kliničko- bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici.

U odgovoru koji je stigao iz Prištine navodi se da „nisu u mogućnosti da pozitivno odgovore na zahtev“. U saopštenju se navodi da se „time još jednom pokazalo da Ramuš Haradinaj laže“.

Dodaje se da je planirana poseta imala isključivo humanitarni karakter.

Podsetimo, Jetljir Zuberaj, savetnik ministra spoljnih poslova Kosova Bedžeta Pacolija, je na Fejsbuku početkom meseca napisao da je Ministarstvo spoljnih poslova donelo odluku da zabrani ulazak na Kosovo svim srpskim zvaničnicima zbog pretnji i napada na Severu, kao i drugih problema, prenela je Koha.

Ovo nije prvi put da je Aleksandru Vulinu zabranjen ulazak na Kosovo, podseća InsajderIsto se dogodilo i u junu prošle godine, kada je Vulin planirao da ide na manifestaciju povodom Vidovdana. Zabranu ulaska na Kosovo on je dobio i u 2017, ali i 2014.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je u Poznanju da joj je kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao da je vest o zabrani ulaska srpskim zvaničnicima na Kosovo lažna. „Čudi me da lažne vesti u Prištini šire savetnici takozvanog ministra spoljnih poslova, ali mi je drago jer to smanjuje veliku tenziju u regionu“, dodala je tada Brnabić.

N1

Pročitajte još:

Kosovsko MSP je odlučilo da zabrani ulaz na Kosovo svim srpskim zvaničnicima

Reakcije na zabranu posete srpskih zvaničnika Kosovu

Brnabić: Haradinaj mi je rekao da je lažna vest da su srpskim zvaničnicima zabranjene posete Kosovu

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.