Vulinu ponovo zabranjen dolazak na KiM

Ministar bez porfelja Vlade Republike Srbije, zadužen za Kosovo i Metohiju, Aleksandar Vulin, neće moći sutra da dođe u planiranu posetu Kosovu i Metohiji, jer mu Priština nije odobrila ulazak na Kosovo. 

Iz  Kancelarije za Kosovo i Metohiju saopšteno je da je Vulin planirao da sutra obiđe porodicu u selu Donja Budriga kod Gnjilana, čije je najmlađe dete hiljadito dete rođeno u 2013. godini i odnese im bebi opremu, kao i da u selu Rajanovce poseti porodicu Časlava Jeftića i uruči im kravu, kozu sa jarićima i stočnu hranu. Porodici Jeftić  nedovno su ukrali kozu sa jarićima. 
 
Ove posete su, kako se navodi u saopštenu Kancelarije za Kosovo i Metohiju, imale za cilj da ministar Vulin u ove dve porodice odnese pomoć, prenese poruku da Srbija brine o srpskom narodu i svakom pojedincu u Pokrajini.
 
“Pozivamo međunarodnu zajednicu da osudi zabranu dolaska ministra Vulina na Kosovo i Metohiju i da preduzmu sve što je u njihovoj nadležnosti da se to više ne ponovi,” stoji u saopštenju.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.