Vučićeva predizborna poruka: Srbi da budu deo institucija, kada je to potrebno; Priština hoće ponovo da uvede takse

„Moja poruka Srbima je da budu jedinstveni, da izađu u što većem broju na izbore, da se bore za svoja prava, za sebe, za svoju zemlju“, oglasio se danas predsednik Srbije iz Beograda, samo nedelju dana pre kosovskih lokalnih izbora.

Od Srba traži da budu institucionalno zastupljeni, ali „kada je potrebno“.

„Da mogu da reaguju u institucijama na različite načine, ali uvek efikasno, da budu uz naš narod, da razgovaraju sa našim narodom, ne samo na Severu, nego i u šest opština na jugu. I ne samo u šest opština, već i u Plemetini, Prilužju, Babinom Mostu, u čitavoj Metohiji – od Osojana do Goraždevca“, tvrdi predsednik.

„Mi nemamo izbora“, ocenjuje, te kaže da se mora ostati na „svojim ognjištima“ i da se „suprotstavimo nasilju“ Prištine.

Priština hoće ponovo da uvede takse, zabolelo ih ono što se dogodilo na Brnjaku i Jarinju 

Komentarišći jučerašnje uvođenje antidamping mera, predsednik Srbije kazao je da je ova odluka samo jedna u nizu akata gde Priština pokušava da uvede prethodno uspostavljene, pa ukinute takse.

„Oni misle da će naneti veliku ekonomsku štetu Srbiji. Oni ne razumeju, mi smo mali, ali u odnosu na neke druge, mi smo mnogo, mnogo veliki i to ne možete da skrenete time što ćete pod veliki brod, kruzer, postaviti tri grane“, tvrdi srpski predsednik.

Kaže da je ovakvom odlukom Priština pokazala svoje lice.

„Time samo govorite o tome koliko vas je zabolelo ono što se dogodilo na Brnjaku i Jarinju i pokazujete nervozu. Pokazujete – e imam ja još nešto čime ću da ti mahnem ili da te udarim ili da te zviznem ako mogu ili pljunem pod prozor, ako već drugo ništa ne mogu„, tvrdi Vučić.

Prištini poručuje da se bavi svojim poslom, a dok će Beograd da nastavlja da snabdeva i Srbe i sve druge na Kosovu – „koliko možemo, dok možemo“.

Podsetivši da je Priština već bila uvodila antidamping meru, pa je ukinula, kazao je da će sa ponovnim ukidanjem samo ponovo doći do veće trgovinske razmene između centralne Srbije i KiM-a.

„Ništa ih ne razumem zašto to rade“, dodaje Vučić koji ne očekuje podršku i sažaljenje međunarodne zajednice.

Zaključuje da je međunarodna zajednica „sita“ celog Zapadnog Balkana, ali i da će uvek biti na strani Prištine.

Vučić je i danas još jednom demantovao navode da je razgovarao sa potpredsednikom Srpske liste, Milanom Radoičićem i Zvonkom Veselinovićem.

Pročitajte još:

Vučić: Nikada nisam razgovarao sa Veselinovićem i Milanom RadoičićemPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.