Otvara se mogućnost konkurisanja za subvencionisanje kredita

Foto: KoSSev

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Obrazac zahteva za subvencionisanje ličnih ili potrošačkih kredita je objavljen. Kako je najavio ministar finansija, Hekuran Murati, putem portala „eKosova“ podnosioci prijava mogu popuniti obrazac za dobijanje subvencija.

Rekao je da je važno da bankovni račun mora biti na ime podnosioca zahteva, u suprotnom se transfer ne može izvršiti.

Da biste imali koristi od subvencije, morate kliknuti na opciju usluge – porodica – prijava za subvenciju ličnog kredita.

Subvencionisanje potrošačkih kredita je Mera 3.6 u okviru Paketa ekonomskog oporavka. Ova tačka predviđa da oni koji od 1. oktobra dobiju potrošačke kredite do 10.000 evra, mogu da konkurišu za subvencije do 300 evra. Subvencija iznosi 10 odsto iznosa kredita, sa maksimalno 300 evra.

Vlada Kosova je saopštila da ova mera ima za cilj podršku porodičnoj likvidnosti, za pokrivanje sezonskih porodičnih troškova, školskih troškova, zatvaranje stanja na kreditnim karticama ili bilo koju uslugu koja olakšava teret porodice.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.