Vučić u čestitki: I ovaj Vaskrs uz iskušenja sa kojima se susreću naša Otadžbina i celo čovečanstvo

Vučić
FOTO: Youtube/Aleksandar Vučić – Predsednik Republike Srbije/Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ,u susret Vaskrsu, uputio je čestitku patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu, kao i svim pravoslavnim vernicima, koji Vaskrs slave po julijanskom kalendaru.

„Slaveći trijumf Večnoga nad neprolaznim, Vama, episkopatu, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima od srca čestitam Vaskrs Sina Božijega“, poručio je Vučić, dodajući:

„Najveći hrišćanski praznik – to večito svedočanstvo novog života – i ove godine proslavljamo u vremenima iskušenja sa kojim se susreću i naša Otadžbina i slavni srpski narod, ali i celo čovečanstvo. Želim da Vaskrs bude najsnažniji podsticaj da, odlučno gledajući unapred, nastavimo da unapređujemo našu Republiku Srbiju”, naveo je Vučić.

„Uveren sam da ćemo, kao i do sada, saborno i bratski, pokazati mudrost, odlučnost i rešenost da novim iskrama bratoljublja snažimo mir, toleranciju i prosperitet srpskog naroda”, napisao je Vučić u čestitki, uz tradicionalni pozdrav „Hristos vaskrse”!

Ostale vaskršnje vesti:

Kurti čestitao Vaskrs, podsetio na tradiciju i post: Da život trijumfuje, pomoć pobedi sebičnost, zajedno u volji i trudu

Spirić čestitao Vaskrs: Zadatak svih nas da savladamo izazove i strahove i osnažimo nadu

Todosijević čestitao Vaskrs: Iskrenim zajedništvom poštujmo i čuvajmo jedni druge

Povratnička porodica Džolić iz Tučepa dočekaće Vaskrs u obnovljenoj kući

Petković na Vaskrs u Banjskoj i selu Banje

Svaki rat, bilo gde i bilo kada, proizvodi samo gubitnike, poraz je ljudskog dostojanstva i sramota čoveka

Sve više pribegavamo prirodnom i tradicionalnom farbanju i ukrašavanju jaja

Niste videli Vaskršnje jaje ako ga nije oslikala Hočanka

Vl. Grigorije: Rulja izabrala ubicu a ne spasitelja i ljubitelja mira, zašto se onda ljudi i dalje neretko oslanjaju na Varave

Danas je Veliki Petak

Raspored Uskršnjih bogosluženja u manastirima i crkvama na KiMPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.