Vučić sa Harčenkom pred kraj godine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. 

Kako je saopšteno u Predsedništvu Srbije, tema je bila situacija na Kosovu.

„Potreba da se tamošnjem srpskom stanovništvu obezbedi miran život i poštovanje njihovih prava“, saopštilo je predsedništvo.

„Informisao sam ambasadora  o uslovima u kojima Srbi na Kosovu i Metohiji dočekuju predstojeće praznike“ – naveo je Vučić.

Kosovska predsednica odlučila se da staru godinu isprati posetom upravo Severu, ali specijalcima, koji, kako navodi, „čuvaju teritorijalni integritet Republike“.

Predsednik Srbije je ponovio važnost koju Srbija pridaje principijelnom stavu Rusije kada je reč o teritorijalnom suverenitetu i integritetu Srbije, dodaje se u saopštenju predsedništva.

Vučić i Bocan-Harčenko su razgovarali i o odnosima Srbije i Rusije, globalnim izazovima i očekivanjima za 2023. godinu.

Ruski ambasador je Vučiću uručio čestitku predsednika Vladimira Putina povodom prestojećih novogodišnjih i božićnih praznika, takođe dodaje Predsedništvo..

Zahvalivši se na čestitki, Vučić je izrazio nadu da će srpsko-ruski odnosi, kao i „prijateljstvo dva naroda, nastaviti da jačaju.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.