Osmani u Jasenoviku i na Brnjaku odlikovala specijalce

Dok stara godina sitno odbrojava poslednje sate, kosovska predsednica se odlučila da je isprati posetom specijalcima u bazama na Severu Kosova. Upravo su ove baze izgrađene u 2022, i kosovski se specijalci po prvi put za sada trajno stacionirali u Zubinom Potoku i Leposaviću, pored kampa Belvedere u Južnoj Mitrovici.

„Uoči promene vremena posetili smo naše policajce na graničnom prelazu u Brnjaku, policijskim bazama u Jasenoviku i Brnjaku, kao i u kampu Belvedere”, poručila je Osmani u društvu kosovskog ministra Dželjalja Svećlje.

On je sada već odomaćen na Severu, gde ove baze redovno obilazi.

„Zajedno sa ministrom Svečlom, zahvalili smo im se na njihovoj službi zemlji, u odbrani našeg suvereniteta i bezbednosti svih građana, bez razlike. U znak ove zahvalnosti, odlikovala sam policijske jedinice i oficire Predsedničkom medaljom za bezbednost. Takođe, svim pripadnicima policije poželeli smo Novu 2023. godinu uz želju za zdravlje njima i njihovim porodicama, kao i dalji uspeh našoj Republici“, poručila je Osmani.

„Profesionalnost, rad i posvećenost svih policijskih službenika i drugih bezbednosnih institucija motiv su za sve nas da više radimo za opšte dobro“, dodao je Svećlja.

Prisustvo specijalnih baza među srpskim stanovništvom nailazi na potpuno drugačiji efekat. Ujedno je i treći zahtev zbog kojeg su Srbi punih 20 dana držali barikade. Iako su srpski predstavnici kazali da su im zahtevi ispunjeni, u stvarnosti to nije tako.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.