Vučić optužuje LDK za zaveru protiv LVV; Osmani: Ne budite plen propagande Miloševićevog ministra

„Nije slučajno da je Aleksandar Vučić bio ministar propagande pod Miloševićem. Upravo u tome najbolje uspeva propaganda. Nažalost, uspeo je da prevari neke diplomate širom sveta koji su poverovali u njegove krokodilske suze i dramatičnu glumu kada god se govori o Kosovu. Ali niko na Kosovu ne sme biti plen Vučićeve zavere“, piše nosilac liste LDK, Vjosa Osmani.

Ona je tako reagovala na sinoćnu izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je novinarima u Parizu rekao da LDK pokušava da „nametne svog kandidata za premijera“, dok je sam Aljbin Kurti „neiskusan“, dodavši da je, kako tvrdi, namešteno trovanje službenika CIK-a nakon kontakta sa glasovima iz Srbije bilo usmereno upravo protiv Kurtija i interesa LVV.

Vučić: LDK nameće premijera u Prištini, igra s glasovima smišljena protiv neiskusnog Kurtija

„To trovanje je smišljeno protiv Kurtija. Napravili su internu igru. I da ukinu tih 4.000 do 5.000 glasova, to ne bi uticalo na Srpsku listu, koja je dobila deset poslaničkih mesta. Nije Srpska lista bila meta, već je trebalo naškoditi imidžu Srbije u svetu i promeniti sliku u parlamentu, jer ako uđe NISMA, smanjuje se broj mandata Kurtiju, a potom mogu u bloku da sa strankom Ise Mustafe imaju više od Kurtija i time nametnu svog kandidata za premijera Vjosu Osmani“, objasnio je on, a prenosi Tanjug.

Ako se sećate, a večeras su mi i neki albanski analitičari koje sam video ovde, rekli ‘što si ti morao prvi da provališ šta se radi’, govorio sam o tome već ranije. Sve je to urađeno da bi navukli neiskusnog Kurtija“, objasnio je Vučić novinarima upitan da prokomentariše poništavanje glasova iz centralne Srbije (Predsednik Srbije s novinarima u Parizu)

Sada Osmani dalje odgovara preko svoje Fejsbuk stranice:

„Demokratski savez Kosova izgradio se i insistirao na principu da svako ko pobedi na izborima predloži predsednika vlade. LDK ne radi nikome iza leđa, a još manje kroz igre koje su proizvod zavere kao što je Vučićeva. Svi u LDK-u posvećeni smo budućoj vladi LDK-LVV koja se stvara kao partnerstvo jednakih i kao sporazum u kojem je poverenje alfa i omega naše saradnje. Vučić i nekoliko drugih koji pokušavaju i ulažu u raskid takvog partnerstva na kraju će izgubiti novac“.

Zbog odluke Izbornog panela za žalbe i predstavke da se odbaci oko 3.000 glasova iz Srbije, može se promeniti struktura sedmog saziva kosovske Skupštine ulaskom koalicije NISMA-AKR-PD u parlament. Ukoliko se odluka IPŽP sprovede i ova koalicija ipak prođe cenzus, LVV i LDK, koje trenutno imaju tačno potreban broj glasova da sami formiraju vladu (61), moraće u svoju koaliciju da uključe još jednog partnera jer će na ime plasmana NISMA-AKR-PD, Samoopredeljenje izgubiti 3, a LDK 1 poslaničko mesto.

Pročitajte još:

Srpska lista protestuje, Ljimaj slavi; Da li će SL uložiti žalbu na odluku IPŽP-a?

IPŽP: Isključiti glasove iz Srbije iz konačnog zbira glasova

Srpski glasovi na Kosovu: od priželjkivanih do nelegitimnih

IPŽP: Kutije iz Srbije nisu poslate poštom i takvi glasovi ne mogu biti regularni

3.000 glasova iz Srbije ključni za formiranje Vlade Kosova

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.