Vučić: Niti želim, niti je moguće zamisliti Kosovo bez Albanaca, Đukanović želi CG bez Srba

VUčić orden nakon akademije
FOT: Pink/Printscreen

„Mi smo uvek spremni za razgovore, Mnogo teških tema imamo sada – i energetiku i tablice“, kazao je Vučić.

U obilasku rekonstruisanog Atletskog saveza i nakon otvaranja fabrike Leoni, odgovarao je na pitanja prorežimskih medija o onom što se predstavlja kao regionalni napad na srpskog predsednika tj., napad na Srbiju, sa čim se on složio, uz napomenu da zna da je on „emanacija zla za njih“.

„Ja niti želim, niti je moguće zamisliti Kosovo bez Albanaca, niti je moguće Crnu Goru zamisliti bez onih koji se izjašanjavaju kao Crnogorci. To je nemoguće i to mi nikada nije bio cilj“ – odgovorio je na ranije navode crnogorskog predsednika Jutarnjem listu da Srbija ne želi Albance na Kosovu, niti Crnogorce u Crnoj Gori.

Navodi da se radi o „podsvesti“ crnogorskog predsednika Mila Đukanovića koji je uvek, kaže, želeo Crnu Goru bez Srba.

„I sve što je radio, radio je na tome da postoji Crna Gora bez Srba“, naglasio je Vučić.

Đukanović, je sa druge strane autoprojekcijom pokazao da ne želi Srbe u Crnoj Gori, izmišljajući pravoslavnu crkvu.

Nasuprot tome, on želi Crnu Goru, u kojoj će da žive i Srbi i Crnogorci i Albanci i Bošnjaci, „samo da svi imaju pravo da budu ono što jesu“.

Što se Kosova tiče, na Kosovu, ističe, živi 93 posto Albanaca, te: „Kako to mislite da na Kosovu ne bude Albanaca?! Izmišljate, nego da dodate još nekog da se sakriju prave namere“.

Predstojeće oktobarske izbore na Kosovu vidi kao sredstvo za dodatne pritiske na Srbiju.

Na pitanje o poseti nemačke kancelarke, kaže da je ogromna čast što Angela Merkel dolazi u Beograd.

Iako će posetiti region, Vučić kaže da će odlazeća nemačka kancelarka „najduže“ ostati u Beogradu. „Čak i noći u Beogradu što je ogromna čast koju daje našoj zemlji“, dodao je.

Sa Merkel je uvek otvoren, kao i ona sa njim, i nikada neće zaboraviti podršku koju je Srbija 2015. godine dobila od nje, uz sve nemačke investicije, kada su Hrvati uvodili sankcije Srbiji zbog migranata. I danas je ponovio ono što vidi kao zasluge odlazeće nemačke kancelarke.

Konačno, zahvalan joj je i zbog Berlinskog procesa, najavljujući istovremeno i dolazak Ursule fon der Lajen krajem meseca kada će se i otvoriti trasa za prvih pet kilometara puta u Toplici.

„Beskrajno sam srećan što Angela Merkel dolazi u Beograd, bez obzira na to šta će mi reći“, napomenuo je.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.