Vučić: Godinama zagovaram opciju razgraničenja

Aleksandar Vučić TANJUG Sava Radovanović
Aleksandar Vučić TANJUG Sava Radovanović

Hoćemo jasne granice, a ne provizorijum kao što je danas, u kome nam jedno piše, a sasvim drugo na terenu, rekao je predsednik Aleksandar Vučić za „Novosti“. On je tako obrazložio svoj stav o razgraničenju.

„Želimo zemlju čije granice znamo, definisanu, zemlju koju čuvamo,“ precizirao je Vučić za „Blic“.

On je za te beogradske medije rekao i da njegova ideja o razgraničenju „nije ništa novo“ i da tu opciju „zagovara godinama“.

Kako je objasnio, on je o tome govorio više puta, a ne kako neki kažu, prvi put, te je one sa drugačijim sećanjem nazvao kao one „sa pokvarenom maštom“:

„Mnogo puta sam pričao o tome, to nije ništa novo, a to što neki zbog svoje savesti u tome vide svakojaka čuda i što imaju pokvarenu maštu, to već ne razumem,“ rekao je Vučić za „Blic“.

Kako je naveo, ne krije da podržava razgraničenje i ističe da je to politika koju predstavlja.

„Da li će ona dobiti podršku naroda ili ne, ne znam, ali ja se zalažem za razgraničenje sa Albancima,“ ponovio je Vučić.

„Ako ikada budemo bili u prilici da donosimo rešenje, to mora da bude jedan sveobuhvatni paket koji se tiče mnogo mnogo, mnogo, toga, i nimalo uprošćen, nimalo jednostavan, kao što neki zamišljaju – naše vladike i Nataša Kandić i Sonja Biserko,“ rekao je Vučić novinarima juče obilazeći fabriku za preradu mesa u Šidu, gde je i potvrdio da se zalaže za razgraničenje.

To da imamo teritoriju za koju se ne zna ko je kako tretira, šta kome pripada, to je uvek izvor potencijalnog sukoba, potencijalnih nedaća i mnogo nedaća. Da li ćemo u tome uspeti ili ne, to je druga stvar. Ne zavisi ni od nas, rekao sam bezbroj puta – za tango je potrebno dvoje,“ objasnio je Vučić.

Pročitajte još skore članke:

Iguman Sava o razgraničenju: Maske su konačno pale, Srpska lista protiv igumana i Ksenije Božović

Predsednik Srbije: Zalažem se za razgraničenje sa Albancima

Tači: Korekcija granica podrazumeva pripajanje Preševske doline

„Postoji agenda po kojoj se ponašaju Vučić i Tači“

Filips: Podela Kosova – opasno rešenje

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.