Vučić: Dragi naši albanski političari, džabe ste krečili, taj film nećete da gledate

„Dragi naši albanski političari, džabe ste krečili nema ništa od ta posla, nego vi se lepo malo opametite pa sa pametnijom platformom pa ćemo onda da nastavimo da razgovaramo“, „najkraće“ je odgovorio na „čistom srpskom jeziku“ predsednik Srbije Aleksandar Vučić, svojim kolegama u Prištini, još jednom povodom nedavno izglasane kosovske platforme za dijalog sa Srbijom, tokom posete Podunavskom okrugu u okviru kampanje „Budućnost Srbije“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u okviru ove kampanje od ranih jutarnjih časova obilazio je Podunavski okrug – Velika Plana, Smederevska Palanka, Azanja, Selevac i za kraj Smederevo, gde mu se na Trgu republike pridružila i premijerka Ana Brnabić. Od mesta do mesta, predsednik je analizirao trenutnu ekonomsku situaciju, upoređivao sa pređašnjom i predviđao buduću.

Na osnovu predsednikovih izlaganja, moglo se zaključiti da se Srbija kreće u dobrom smeru. Strani investitori postaju sve više zainteresovani da ulažu u Srbiju, ali ga i nešto muči. “Sve ovo oko Kosova” plaši se predsednik, može poslati loše signale investitorima.

“Šanse su na nam 50:50 da dovedemo ovde u okolini još jednog velikog investitora. Dve zemlje su nam bile konkurencija – Rumunija i Bugarska, a ostali smo sada samo mi i još jedna zemlja i zato me još, mimo svega, muči sve ovo oko Kosova, da ne šalje loše signale“, rekao je Vučić u obraćanju građanima u Velikoj Plani, koju je posetio u okviru kampanje “Budućnost Srbije“.

Iz predsednikovih izlaganja moglo se zaključiti da su za „sve ovo oko Kosova“ odgovorni „neodgovorni albanski političari u Prištini“.

„Neodgovorni, kada kažem, to je blaga reč kojom bih opisao njihovo ponašanje“, dodao je.

Prokomentarisao je i izjavu kosovskog ministra spoljnih poslova, Bedžeta Pacolija da bi takse mogle da budu ukinute sledeće nedelje, ali i da dijalog ne bi trebalo da bude uslovljen taksama, te da bi o taksama moglo da se razgovara i istog dana kad se sedne za pregovarački sto.

„Sada su pripremili novi trik, izašao je njihov ministar spoljnih poslova, Pacoli, i kaže“: ‘sledeće nedelje bismo mi mogli da ukinemo takse’, a kaže ‘da sednu ovi naši pregovarački timovi’, a to valjda pod uslovima ove njihove Platforme, u kojoj mi treba da priznamo sve da je njihovo, da je Kosovo nezavisna država, u kojoj za Srbe treba da se formira Specijalni sud po kojem će Srbi da odgovaraju za ubijanja i druge teške zločine. Da se formira poseban sud u kojem Srbi treba da odgovaraju za silovanja Albanki, da se formira posebna Komisija koja će da nam kaže koliku ratnu odštetu, treba da platimo Albancima i Kosovu, i tako su naređali jos 10 stvari koje treba da uradimo.

Ipak, poručio je građanima da ne brinu, juče je iskoristio „jednu tursku reč, u kojoj je stao sav srpski gnev“, a danas je svojim albanskim kolegama „najkraće“ odgovorio na „čistom srpskom jeziku“:

„Dragi naši albanski političari, džabe ste krečili nema ništa od ta posla, nego Vi se lepo malo opametite pa sa pametnijom Platformom pa ćemo onda da nastavimo da razgovaramo”, poručio je predsednik Srbije.

Pojasnio je da Srbija nikad od razgovora nije bežala, „ali da nas ucenjujete i da nas pravite budalama, taj film nećete da gledate“.

O poruci sa upotrebom „turske reči“ čitajte u Platforma je katastrofa, poternice protiv svih hrabrih da ostave nejač i starce na KiM 

Kakve su poruke najviši zvaničnici u Beogradu i Prištini preneli američkom podsekretaru Dejvidu Hejlu, koji je danas završio posetu, prvo Beogradu juče, a danas Prištini, a šta je on njima rekao,čitajte u Hejl: Niko mi nije prenosio poruke o nasilju. Sve što sam čuo bilo je o pronalasku puta ka miru i stabilnosti, sve drugo bi bilo uznemirujuće Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.