Vlada Srbije: Svi inficirani koronavirusom moraju u bolnice, nema više kućnog lečenja

Ministarstvo zdravlja Srbije i Institut za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“, prosledili su lokalnim samoupravama nove instrukcije, prema kojima više nema lečenja kod kuće, prenosi RTS. Ovakva naredba prethodno je počela da se primenjuje na teritoriji KiM.

Kako prenosi RTS, iz Ministarstva zdravlja je poručeno da svi inficirani koronavirusom moraju da se leče u „Covid“ bolnicama ili improvizovanim bolnicama u Beogradu, Nišu, Novom Sadu.

Pacijenti koji nisu imali simptome bolesti ili su imali blažu kliničku sliku do sada su lečeni kod kuće.

Odlukom Vlade Srbije svi pozitivni na koronu biće lečeni u bolnicama, oni bez simptoma ili sa blažom kliničkom slikom u privremenim bolnicama, a sa težom kliničkom slikom u „Covid“ bolnicama.

U Srbiji je do sada kod 2.200 ljudi registrovano prisustvo koronavirusa, a 58 je preminulo.

Podsetimo, prethodno je direktor Kancelarije za KiM, saopštio da je na KiM počela da se sprovodi naredba Vlade Srbije kojom se određuje da svako lice koje bude pozitivno na korona virus, mora biti smešteno u jednoj od zdravstvenih ustanova u zavisnosti od prebivališta.

Studentski dom u Kosovskoj Mitrovici, određen je za građane sa područja Kosovske Mitrovice, Leposavića, Zvečana, Zubinog Potoka, Vučitrna, Orahovca, Kline, Peći, Istoka i Srbice. KBC Priština u Gračanici, za osobe sa područja Prištine, Lipljana, Obilića, Kosova Polja, Gore i Štrpca i ZC Gnjilane u Pasjanu, za lica sa područja Vitine, Kosovske Kamenice, Gnjilana i Novog Brda.

Đurić je sinoć potvrdio da se i u gnjilanskom kraju započelo sa pripremama kreveta za prihvat i lečenje mogućih pacijenata od COVID – 19. U bolnici u Pasjanu opremljen je deo za izolaciju lica sa 11 postelja, a očekuje se odobrenje epidemiologa za stavljanje u funkciju fiskulturne sale sa još 39 kreveta, potvrdio je Đurić.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.