Među inficiranima iz Mališeva jednogodišnje dete

COVID-19 za kosovo korona virus
Foto: KoSev, Ilustracija

Od dvadeset novih slučajeva koronavirusa potvrđenih juče od strane kosovskog instituta za javno zdravlje 17 je registrovano u opštini Mališevo. Među inficiranima je i jednogodišnje dete, prenosi Gazeta Express.

Da sada je u opštini Mališevo potvrđen 61 slučaj koronavirusa što je više od jedne trećine od ukupnog broja zaraženih prema navodima kosovskog Instituta za javno zdravlje.

Gradonačelnik Mališeva, Ragip Bećaj, potvrdio je za Gazeta Express da će danas biti testirano još osam osoba.

Među novoobolelima u ovoj opštini je sedamnaest osoba, od toga najmlađa je stara godinu dana, a najstarija 67, dodao je Gegaj.

Gradonačelnik Mališeva kaže da gotovo da nema stanovnika u ovoj opštini koji nemaju rodbinu u Italiji, te sumnja da je upravo to i pruzrokovalo širenje virusa korona.

Podsetimo, krajem prošle nedelje potvrđeno je da je među zaraženima koronavirusom na Kosovu i petomesečna beba, prenela je prištinska Koha. Beba iz Toponice samo je jedan od 11 članova porodice koji su, kako su potvrdili testovi, pozitivni na koronavirus.

Prema poslednjim podacima kosovskog Instituta za javno zdravlje, u kojima nisu uvršteni podaci osoba iz srpskih sredina, čiji su uzorci slati na testiranje u centralnu Srbiju, na Kosovu je registrovano 165 pozitivnih slučajeva koronavirusa, od toga su tri osobe preminule, a 24 je izlečeno, među kojima je sedam osoba iz Mališeva.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.