Đurić: Pozitivni na koronavirus od sada u zdravstvenim ustanovama, a ne u kućnoj izolaciji

Direktor kancelarije za KiM, Marko Đurić
FOTO: Kancelarija za KiM

Na Kosovu i Metohiji počela je da se sprovodi naredba Vlade Srbije kojom se određuje da svako lice koje bude pozitivno na korona virus, mora biti smešteno u jednoj od ustanova u zavisnosti od prebivališta, saopštio je večeras direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić.

U objavi na Instagramu Đurić je potvrdio da se više ne primenjuje mera kućne izolacije, te da naredba važi za sve, bez obzira na kliničku sliku.

U Studentskom domu u Kosovskoj Mitrovici, u kojem prema poslednjim podacima Privremenog organa u Kosovskoj Mitrovici, boravi 13 osoba pozitivnih na korona virus, biće smešteni građani sa područja Kosovske Mitrovice, Leposavića, Zvečana, Zubinog Potoka, Vučitrna, Orahovca, Kline, Peći, Istoka i Srbice.

Sa druge strane, u KBC Priština u Gračanici, smeštaće se osobe sa područja Prištine, Lipljana, Obilića, Kosova Polja, Gore i Štrpca i u ZC Gnjilane u Pasjanu, lica sa područja Vitine, Kosovske Kamenice, Gnjilana i Novog Brda.

Prema poslednjim podacima, ukupan broj inficiranih u srpskim sredinama na Kosovu je 27, od čega je sa Severa 26 – u Kosovskoj Mitrovici 17 (14 muškaraca, tri žene), u Zvečanu 7 (ukupno četvorica muškaraca i tri žene), u Leposaviću dvojica muškaraca, uz jednu ženu sa juga, iz Dobrotina, koja je registrovana kao prvi inficiran slučaj.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.