Đurić: U bolnici u Pasjanu opremljen deo za izolaciju, Centru za socijalni rad u Leposaviću dodatnih 150000 dinara

Direktor kancelarije za KiM, Marko Đurić
FOTO: Kancelarija za KiM

Posle Gračanice, i u gnjilanskom kraju započele su pripreme na pripremi kreveta za prihvat i lečenje mogućih pacijenata od COVID – 19.

Ukoliko dođe do infekcija koronavirusom, odnosno oboljenja COVID – 19, u bolnici u Pasjanu opremljen je deo za izolaciju lica sa 11 postelja, potvrdio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Takođe, u ovom mestu, očekuje se i odobrenje epidemiologa za stavljanje u funkciju fiskulturne sale sa još 39 kreveta.

U ovom kraju za sada nema potvrđenih inficiranih koronavirusom.

Istovremeno, nastavlja se sa distribucijom paketa sa namirnicama i higijenskim sredstvima u sredinama u kojima žive Srbi. Podeljeno je 25 ovakvih paketa, 1.100 zaštitnih maski, i lekovi za 70 lica u Kosovskoj Kamenici. Kako Đurić tvrdi, Srpska lista je u istom mestu donirala tri tone brašna.

U Obiliću je podeljeno 58 prehrambenih paketa pomoći, u Štrpcu i Кlokotu takođe pomoć za više porodica, dok je na području Prištine, Кosova Polja i Lipljana, podeljeno 60 ovakvih paketa, a u Peći 40.

Kancelarija za KiM je Centru za socijalni rad u Leposaviću obezbedila 150.000 dinara za isplatu jednokratnih pomoći i nabavku paketa za socijalno najugroženija lica.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.