Uhapšen stanovnik Kline usled nepoštovanja mere izolacije zbog korona virusa

Kosovska policija
Foto: KoSSev

U selu Trstenik kod Peći, uhapšen je muškarac iz Kline, koji se oglušio o naređenja policije o zabrani kretanja izvan ove opštine, koja je usledila zbog pojavljivanja prvih slučajeva korona virusa.

„Njemu je policija stavila do znanja da se po nalogu kosovske vlade ne dozvoljava kretanje ka drugim opštinama zbog epidemije i isti je brzo produžio vozilom u pravcu Peći“, navodi se u saopštenju policije.

Osumnjičeni je potom uhapšen i ispitan. Njemu je određen 48-časovni pritvor.

Slučaj je registrovan kao „nepostupanje prema zdravstvenim odredbama tokom epidemije“.

Podsetimo, na Кosovu su pre dva dana zabeležena prva dva slučaja virusa korona. Zaraženi su dvadesetogodišnji državljanin Italije i sedamdesetsedmogodišnji čovek iz opštine Vitina. U međuvremenu su potvrđena još tri slučaja. Potom je doneta odluka o zabrani ulaska i izlaska u opštinama Klina i Vitina, dok se selo Stubla u opštini Vitina nalazi u karantinu, s obzirom na to da je stariji pacijent oboleo u ovom mestu.

Kosovska policija je ujedno juče u 6 sati započela sa primenom mera koje je kosovska vlada donela o zatvaranju svih kopnenih prelaza, što se ne odnosi na građane Kosova.

Pročitajte još:

Zabeležena još dva slučaja korona virusa na Kosovu, ukupno pet osoba zaraženo

Još jedan slučaj virusa korona na Kosovu, ukupno tri osobe zaražene

Prva dva slučaja virusa korona na Kosovu

Moguć ulazak na Kosovo samo sa kosovskim dokumentima, lekarskim pregledom i samoizolacijom od 14 dana

Kosovska vlada donela odluku da zatvori sve kopnene prelaze, ne važi za građane sa Kosova

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.