U ponoć ističe rok za prijavu za 100 evra

evri 100 evra novac pare
FOTO: Shutterstock

U ponoć ističe rok za prijavu za isplatu 100 evra u protivdinarskoj vrednosti, meri vlade Srbije za ublažavanje ekonomskih posledica širenja novog koronavisrusa.

Od 15. maja, svi punoletni državljani Srbije, koji imaju prebivalište u zemlji, mogli su da se prijave ukoliko žele isplatu ovih sredstava, dok je ova suma bila automatski isplaćena penzionerima i korisnika socijalne pomoći.

Rok za prijavu za one koji još to nisu učinili, ističe u ponoć.

Zahtev za isplatu novca moguće je podneti telefonskim putem, pozivom na broj 0800101100 ili elektronskim putem, preko putem sajta Uprave za trezor  OVDE.

Krajem maja za ovu isplatu se prijavilo preko 4,2 miliona građana, a novac je automatski bio isplaćen na račune skoro 2 miliona građana.

Prava na ova sredstva odrekli su se funkcioneri Srpske liste, dok je, s druge strane, na društvenim mrežama bila proširena neorganizovana kampanja građana koji su pozivali na uplatu sredstava u plemenite svrhe.

Povezani članci:

Poslanici Srpske liste odriču se pomoći od 100 evra

Miloš Perić: Pomoć od 100 evra donirajte ugroženima na Kosovu i Metohiji

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.