Poslanici Srpske liste odriču se pomoći od 100 evra

Srpska lista
Foto: Srpska lista, Fejsbuk

Deset poslanika Srpske liste u kosovskoj skupštini odriču se pomoći od 100 evra iz budžeta Republike Srbije, navodi se u saopštenju koje potpisuje šef poslaničkog kluba Igor Simić. Štaviše, poslanici Srpske liste doniraće 1000 evra porodici Đorić iz Gračanice, čija je kuća izgorela pre nekoliko dana.

„Imajući u vidu ogromna izdvajanja koja naša država Srbija ulaže na prostoru Kosova i Metohije, stvarajući uslove za opstanak građana ali i povratak raseljenih na ove prostore, svih deset poslanika Srpske liste se odriče pomoći od 100 evra iz budžeta Republike Srbije“ navodi se u saopštenju šefa poslaničkog kluba SL Igora Simića.

„Ovom prilikom zahvaljujemo našoj državi i predsedniku Aleksandru Vučiću koji su i u ovoj krizi uzrokovanoj pandemijom pokazali posebnu brigu za zdravlje naših građana na Kosovu i Metohiji i jačanju naših institucija“ zaključuje se u ovom saopštenju.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.