Tomor Morina sutra na Kosovu?

Foto: Koha

Bivši pripadnik „OVK“ Tomor Morina koji je uhapšen u Severnoj Makedoniji po srpskoj poternici, biće sutra oslobođen, javljaju kosovski mediji.

Kako prenosi Insajderi, ovu informaciju je potvrdio Gurakuč Dobruna (Gurakuç Dobruna), Morinin rođak.

Portal Gazeta Blic, takođe se pozivajući na neimenovane izvore, navodi da je Vrhovni sud potvrdio odluku Osnovnog krivičnog suda u Skoplju da odbije zahtev za ekstradiciju, a Morinin advokat, Naser Raufi (Naser Raufi), za ovaj portal nije govorio o tome da li je odluka doneta, ali kaže da nakon takve odluke procedura može trajati između nekoliko sati i nekoliko dana.

Odluka Vrhovnog suda treba biti vraćena Osnovnom krivičnom sudu koji će potom kompletirati sva mišljenja i predmet proslediti Ministarstvu pravde koje donosi konačnu odluku, objasnio je Raufi.

„Odluka je doneta ali nije mogao biti oslobođen danas zato što u zatvoru još nisu dobili odluku suda“, rekao je Insajderiju.

Tomora Morinu policija Severne Makedonije uhapsila je 24. jula na osnovu INTERPOL-ove poternice koju je izdala Srbija pod sumnjom da je izvršio ratne zločine protiv civilnog stanovništva na Kosovu. Dan kasnije njemu je određen tridesetodnevni pritvor.

Međutim, Osnovni krivični sud Skoplje 1, odbacio je zahtev Srbije za ekstradiciju, ali je Morina ostao u pritvoru jer je tu odluku pre konačnog odgovora Ministarstva pravde u Skoplju, trebalo je da potvrdi Vrhovni sud.

Pročitajte još:

Morina ostaje u pritvoru do odluke Vrhovnog suda Severne Makedonije

Beograd traži izručenje a Priština puštanje na slobodu bivšeg pripadnika OVK

Mediji: Tužilaštvo u Skoplju odbilo žalbu na odluku o pritvoru Morini, Srbija uputila molbu za izručenje

Tomoru Morini određen pritvor; Pacoli: Nećemo dozvoliti izručenja naših građana Srbiji

U Severnoj Makedoniji uhapšen bivši pripadnik „OVK“ po srpskoj poternici

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.