U Severnoj Makedoniji uhapšen bivši pripadnik „OVK“ po srpskoj poternici

Ilustracija

Ministarstvo spoljnih poslova Kosova osudilo je pritvaranje kosovskog državljanina, Tomora Morine, bivšeg pripadnika „Oslobodilačke vojske Kosova“, od strane policije Severne Makedonije. Morina je pritvoren na osnovu INTERPOL-ove poternice Srbije.

“Ovo je još jedan primer političke zloupotrebe koju Srbija vrši ovakvim nalozima za hapšenje”, objavio je šef kabineta ministra spoljnih poslova Jetljir Zuberaj.

Zuberaj je dodao da će se ovo pitanje pokrenuti i u EU kako bi se odmah delovalo i sprečili “slučajevi takvih zloupotreba od strane Srbije”.

“U suprotnom, Kosovo će preduzeti kontramere”, dodao je.

“U kontakt smo sa vlastima u Skoplju i verujemo da će se slučaj rešiti što pre u duhu bliske saradnje koju imamo sa Severnom Makedonijom”, zaključio je on.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije na upit RSE nije pružilo više detalja o njegovom statusu, osim što navodi da će se u vezi državljana Kosova ispoštovati sve zakonske procedure.

Radio Slobodna Evropa

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.