T7: Market Bini u Prištini povukao sve srpske proizvode

Izvor: T7 (Prilog je izvorno preveden sa albanskog)

Četvrta su kolica koja sklanja iz marketa. Proizvodima u njima nije istekao rok, međutim više neće biti nuđeni potrošačima. Njihovo poreklo bilo je razlog zašto su rafovi na kojima su bili izloženi u ponedeljak ostali prazni. Pošto su bili jedini srpski proizvodi koji su se nudili u marketu „Bini“ u Prištini, vlasnici su odlučili da ih zamene.

Basrie Rahmani govori o odluci da se više srpski proizvodi ne prodaju u njihovim radnjama.

„Glavni razlog je da znamo šta smo imali od njih i odlučili smo da više ne držimo njihove proizvode“.

Rahmani tvrdi da ima već 10 godina od kako su sklonili sve srpske proizvode osim pića.

„Ima već 10. godina da mi ne držimo srpske proizvode osim što smo imali Koka kolu, ‘Bravo’, bili su zato što nismo mogli da nađemo rešenje, ali od danas smo odlučili da i njih sklonimo sa tržišta dok ne nađemo neko rešenje za ta pića“.

Ona kaže da potrošači moraju da se naviknu na njihove zamene.

„Ja bih zamolila svakog građanina Republike Kosovo da ne koristi, ima rešenja za proizvode, ima rešenja sa Kosova, ima rešenja drugih država, ima proizvoda zamene, svaki proizvod ima svoju zamenu.

Ovo proizilazi iz toga da je jedan od malobrojnih marketa u zemlji koji ne prodaje proizvode proizvedene u Srbiji.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.