Sutra odluka o pritvoru za uhapšenog na Jarinju; Advokat: „Službeno“ se ne povezuje sa Banjskom

prelaz jarinje
FOTO: KoSSev

Srbinu iz Zvečana koji je juče uhapšen na Jarinju istog dana je određeno 48-časovno zadržavanje. Sutra se odlučuje o tome da li će mu biti određen pritvor ili ne, potvrdio je za KoSSev njegov advokat, Asdren Hodža (Hoxha). Kaže da se on „službeno“, odnosno prema dokumentaciji koju poseduje, ne povezuje sa napadom u Banjskoj, ali i da ne zna šta može proizaći iz celog slučaja.

L. J. zaustavljen je juče oko podneva na prelazu Jarinje, potvrdili su iz Kosovske policije za KoSSev. On je potom sproveden u južni deo Kosovske Mitrovice radi ispitivanja.

U vezi sa ovim slučajem oglasili su se Srpska lista i Kancelarija za KiM, navodeći da je L. J. lišen slobode nakon što se sa sugrađanima uputio ka Vrnjačkoj Banji, da bi prisustvovao sahrani Srbina ubijenog u sukobu sa Kosovskom policijom u Banjskoj.

U međuvremenu je direktor Kosovske policije, Gazmend Hodža, potvrdio da je ova osoba zvanično uhapšena, te da je policija upala na njegovo imanje i pronašla oružje i određenu količinu municije.

„Verujem da će osumnjičenom biti određen pritvor do 48 sati. Videćemo njegovu moguću istoriju sa napadom 24. septembra“, rekao je juče Hodža, a preneli su prištinski mediji.

Advokat Asdren Hodža, potvrdio je danas za KoSSev da je njegovom klijentu određeno 48-časovno zadržavanje.

Na teret mu se stavlja neovlašćeno posedovanje oružja.

Najavio da će najverovatnije sutra biti održano zasedanje suda s ciljem donošenja odluke o pritvoru.

„Zadržavanje i dalje traje, ono ističe sutra popodne. Tako da očekujemo da će sutra ujutru biti održana sednica o tome da li će se odrediti pritvor ili ne, odnosno mera bezbednosti, tokom postupka“, kazao je.

Kada je reč o navodima direktora Kosovske policije o tome da će biti istražena „moguća istorija sa napadom 24. septembra“, Hodža tvrdi da se njegov klijent „službeno“ ne povezuje sa prošlonedeljnim sukobom u Banjskoj.

„On je ispitivan za krivično delo neovlašćeno držanje oružja, tako piše u izjavi kada je zadržan, a tako piše i u dokumentu o zadržavanju“, kazao je.

Ipak, poručuje da ne zna „šta može proizaći iz svega toga“.

Pročitajte još:

Hodža: Na imanju uhapšenog na Jarinju pronađeno oružje i municija

KP: Na Jarinju zaustavljen L. J. radi ispitivanja; SL: Uputio se sa sugrađanima na sahranu S. N.


O svim dešavanjima vezanim za najnovije tenzije na Severu Kosova čitajte na našoj tematskoj stranici:

Kriza na SeveruPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.