STK: Svedočenje Trajković nije bilo presudno za hapšenje i pritvor dvojice osumnjičenih kao što su srpski političari rekli

Rada Trajković

Izvor: Insajderi (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Specijalno tužilaštvo Kosova razjasnilo je navode predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, koji je optužio Radu Trajković da je njeno svedočenje na Kosovu za ubistvo Olivera Ivanovića ostavilo u pritvoru dvojicu Srba.

Takođe je tužilaštvo spomenulo i da je takozvani šef Kancelarije za Kosovo, Marko Đurić, objavio jedan dokument navodno originalan i autentičan, što u stvari nije istina, gde stoji šta je rekla u istrazi Rada Trajković.

Prema navodima tužilaštva Trajković je ispitana kao svedok ali njeno svedočenje nije bilo presudno za hapšenje i pritvor dvojice osumnjčenih.

“U cilju pružanja tačnih informacija, obaveštavamo vas da je Rada Trajković ispitana od strane Specijalnog tužilaštva Republike Kosovo kao svedok u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, gde je ispitan značajan broj drugih svedoka, ali ni na koji način svedočenje Rade Trajković nije bilo odlučujuće za hapšenje i pritvor dvojice osumnjičenih kao što su srpski političari rekli”, stoji u saopštenju tužilaštva.

Specijalno tužilaštvo Republike Kosovo navodi da je posvećeno rasvetljavanju slučaja ubistva Olivera Ivanovića, “i ni na koji način nije pod uticajem političara u Srbiji ili bilo gde koji govore o Ivanoviću“.

“Stoga, apelujemo na sve političare da se uzdrže od izjava koje mogu da utiču na normalan tok postupka, ili čak ugroze svedoke”, navodi se u saopštenju.

KoSSev: O tome šta se dešavalo prethodnih dana čitajte u:

Policija ponudila zaštitu Radi Trajković i savetovala joj da ne ide na Kosovo

Đurić i Srpska lista: Trajković samo jedna u kampanji rušenja ugleda države, da se utvrde motiv i naručilac zločinačkog plana

Trajković: Predsednik Vučić opstruiše istragu ubistva Ivanovića, ja sam na listi za odstrel

Trajković: Trebalo bi da od ministra policije zatražim zaštitu od predsednika Vučića

Đurić: „Abeljard Tahiri je ministar nepravde i laži“

Tahiri: Vučić pokazao lažnu dokumentaciju tužilaštva; Đurić: Zahtev za produžetak pritvora Rošiću i Spasojeviću dostavili njihovi branitelji

Hodža: Odluka o produžetku pritvora Rošiću i Spasojeviću još nije doneta, Trajković dala izjavu još prošle godine

Tabloid Alo i Marko Đurić optužuju Trajković da u slučaju ubistva Ivanovića svedoči protiv države Srbije, Trajković uznemirena, najavljuje tužbu

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.