Stevan Vulović: Uvek radio na rušenju (kosovskog) sistema

FOTO: RTS

Član predsedništva Srpske liste Stevan Vulović izjavio je da je za proteklih pet godina, koliko je bio predsednik Privremenog organa opštine Zubin Potok i gradonačelnik opštine Zubin Potok u kosovskom sistemu, „ugasio sve kosovske institucije“ i da sve lokalne institucije u toj opštini „funkcionišu po sistemu Republike Srbije“.

On je u intervjuu za Politiku od subote naveo i da je dok je istovremeno bio predsednik te opštine, što je funkcija lokalne samouprave unutar kosovskog sistema, stalno radio u dogovoru sa Beogradom i da je „uvek radio na rušenju (kosovskog) sistema“, kao i da se „ponosi time“.

Na pitanje novinara da li to znači da je na severu formirana Zajednica srpskih opština, Vulović je naveo da „mi radimo u sistemu Republike Srbije, i to 100 odsto“ i da ga ne interesuje „kako će to da se zove“.

On je kazao i da, za sada, u Zubinom Potoku nema problema sa snabdevanjem, da se cene nisu menjale i da će, koliko god se prištinske institucije trudile da zatvore puteve, „oni otvarati alternativne“.

U utorak, po podnošenju ostavke na mesto gradonačelnika opštine Zubin Potok, Stevan Vulović je izjavio da je tim činom skinuo sa sebe „teret bruke“.

„Posle šest godina izuzetno sam srećan jer sam nosio jedan teret bruke koji se zove gradonačelnik kosovskih institucija. Presrećan sam zbog toga. Pet godina trpeli smo torture raznih vrsta i sa strane međunarodne zajednice i privremenih institucija. Sve ima svoj kraj. Evo presrećan sam da je ovo kraj,” poručio je u utorak uveče.

Povezani članci:

Vanredne sednice skupština: Rakić podneo ostavku; Neki odbornici potpisali Deklaraciju o prekidanju komunikacije sa Prištinom

Gradonačelnik Z. Potoka jedini juče dostavio ostavku, skinuo „teret bruke“, presrećan što je kraj

Šest gradonačelnika s juga podržavaju četiri sa Severa ali ne daju ostavke

RTK2: U MALS stigle i preostale ostavke

Ostavke gradonačelnika neće biti prihvaćene zbog „Kosovo i Metohija“?

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.