Stari Trg: Uprkos delimičnom poništenju konkursa, nastavljeni protesti u preduzeću Trepča

Foto: Koha

Foto: Koha

Desetine građana nastavili su danas da protestuju ispred ulaza u pogon za upravljanje Trepčom u Južnoj Mitrovici, nezadovoljni nedavnim zapošljavanjem u toj kompaniji, iako je konkurs juče delimično poništen, javlja Koha

Iz Saveta za organizovanje protesta, kažu da nije dovoljno da se konkurs delimično poništi. Ističu da je potrebno potpuno poništenje konkursa, kao i razrešenje Odbora i rukovodstva kompanije.

Kako navodi Arsim Musa iz Saveta za organizovanje protesta kandidati koji su primljeni na konkurs bili su tipični porodični i politički slučajevi. Spomenuo je imena visokih zvaničnika za koje je rekao da su zaposlili članove svojih porodica.

Upozorio je da će se protesti nastaviti narednih nekoliko dana, dok se njihovi zahtevi ne ispune u potpunosti.

Jednočasovni protest protekao je mirno, a vrlo mali broj policajaca pažljivo je nadgledao situaciju u poređenju sa proteklim protestima.

Rukovodstvo Trepče poništilo je juče konkurs za 38 pozicija od ukupno 220 posle stalnih protesta nezadovoljnih koji nisu primljeni na konkurs, a protestovali zbog nepravilnosti.

Nakon učestalih protesta, ovo preduzeće je nedavno posetio i kosovski premijer Aljbin Kurti koji im je obećao da će rešiti problem.

Kurti i Osmani u Mitrovici na 31. godišnjicu štrajka rudara: Rešićemo probleme, Trepča nedodirljiva

Nastavljeni protesti zbog zapošljavanja u preduzeću Trepča

Protest ispred Trepče u Starom Trgu zbog zapošljavanja, poziv Kurtiju i Hajdari da reše problem

Nastavljaju se protesti ispred Trepče, najavljena „eskalacija situacije“, ako se problem ne rešiPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.