Nastavljeni protesti zbog zapošljavanja u preduzeću Trepča

Foto: Koha
Foto: Koha, jučerašnji protest ispred rudnika Trepča u Starom Trgu

Stanovnici Kišnice i okolnih sela protestovali su danas nezadovoljni zapošljavanjem u preduzeću Trepča. Četvrti dan protesta nastavljen je i u rudniku Trepča u Starom Trgu.

Ovo je drugi dan protesta u Kišnici na kojem je izraženo nezadovoljstvo zbog toga što je izbor na konkursu za posao rađen na osnovu porodične i stranačke pripadnosti.

Četvrti dan protestuju i nezadovoljni aplikanti na konkursu za posao u rudniku Trepča u Starom Trgu. Danas su blokirali put Mitrovica-Stari Trg na 40 minuta, prenosi КTV, piše Koha.

Podnosioci zahteva koji nisu dobili posao u rudnicima Trepča i Кišnica zatražili su poništavanje konkursa i istragu pravosudnih organa.

Nezadovoljni ljudi koji su konkurisali za posao u rudniku Trepča u Starom trgu, kako su na jučerašnjem protestu istakli, zahtevaju da dođu kosovski premijer, Aljbin Kurti i novoimenovana ministarka za ekonomski razvoj, Rozete Hajdari, da reše ovaj problem.

Protest ispred Trepče u Starom Trgu zbog zapošljavanja, poziv Kurtiju i Hajdari da reše problemPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.