Nastavljaju se protesti ispred Trepče, najavljena „eskalacija situacije“, ako se problem ne reši

Trepča stari trg protest
FOTO: Koha

Više desetina podnosioca zahteva za posao, koji nisu dobili posao na osnovu nedavno održanog konkursa koji je raspisala Trepča već peti dan zaredom protestuju ispred rudnika „Trepča“ u Starom Trgu. Tvrde da je proces zapošljavanja bio nepravedan, zahtevaju poništenje konkursa, jer će u suprotnom protesti postati „nasilni“.

Jedan od organizatora protesta, Arsim Musa, apelovao je danas još jednom na kosovsku vladu, Ministarstvo za ekonomski razvoj i kompaniju Trepča da ozbiljno shvate njihove probleme.

U suprotnom, kako kaže, uslediće nasilni protesti i eskalacija situacije.

„Mi kao organizacioni savet apelujemo na Vladu Kosova, Ministarstvo ekonomskog razvoja, Trepču da ozbiljnije shvate naše zahteve. Inače do utorka, ako se ne preduzmu odgovarajuće mere protiv ove nepravde koja nam je učinjena, protesti će eskalirati, mogu čak i da budu nasilni. Apelujem na vas da preduzmete mere“, rekao je Musa za KosovaPress.

Radnici protestuju već pet dana zahtevajući ostavku uprave, smenu odbora i otkazivanje konkursa. Inače, protesti su u prethodnim danima bili mirni, ali, kako prenose Kosovski mediji, sve veći broj pripadnika policije, uključujući i jedinicu za hitne slučajeve, pažljivo posmatra situaciju.

Osim Starog Trga, meštani Kišnice i okolnih sela takođe protestuju više dana i zahtevaju da se konkurs poništi.

Pročitajte još:

Nastavljeni protesti zbog zapošljavanja u preduzeću Trepča

Protest ispred Trepče u Starom Trgu zbog zapošljavanja, poziv Kurtiju i Hajdari da reše problemPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.