Specijalni sud vratio zaplenjenu opremu „Udruženju veterana OVK“

Sekretar udruženja veterana "
Foto: Gazeta Express

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Sekretar „Udruženja veterana Oslobodilačke vojske Kosova“ Faton Kljinaku (Faton Klinaku) saopštio je da je oprema koju je zaplenio Specijalni sud doneta u kancelarije ovog udruženja.

Kljinaku je kazao da je oprema koju je zaplenio Specijalni sud danas predata advokatima predsednika „Udruženja veterana OVK“ Hisnija Gucatija.

Kancelarija specijalizovanog tužioca predala je opremu u Kosovu Polju.

„Advokati gospodina Hisnija Gucatija upravo su u kancelarije „Udruženja veterana OVK“ doneli opremu koju je oduzeo Specijalni sud, a koja im je malopre u Kosovu Polju predala Kancelarija specijalizovanog tužioca“, naveo je u postu Kljinaku.

Nasim Haradinaj i Hisni Gucati iz ‘Udruženja veterana OVK’ borave u pritvorskom centru u Hagu od 25. septembra 2020.

KoSSev: Podsetimo, prethodno je za 24. mart bila zakazana primopredaja zaplenjenog materijala od 25. septembra prošle godine iz prostorija „Udruženja veterana OVK“.

Mediji su tada javili da je potvrđeno iz suda da će zaplenjen materijal biti vraćen, ali je advokat ovog udruženja Tom Gaši tada kazao, a kako je prenela prištinska Koha, on je tog jutra otišao u Kosovo Polje, gde se nalazi sedište EULEX-a, koji su mu na njegov pisani zahtev kazali da nisu spremni da to učine tog dana (24. marta).

Međutim, navode medija istog dana ali popodne demantovao je EULEX, navodeći da ova misija nema nikakvu ulogu u primopredaji zaplenjene opreme, niti je ikoga pozvao u svoje prostorije. Oni su se tada, radi razjašnjenja pozivali i na Gašijevu objavu sa Fejsbuka, prema kojoj je on sam naveo da se Kancelarije SKT-a nalaze u zgradi EULEX-a u Kosovu Polju.

Akcija EULEX-a usledila je nakon afere curenja hiljade stranica u vezi sa Specijalnim sudom, koje je ovo udruženje preko medija objavljivalo, a neposredno pred hapšenje vođa ove organizacije Hisnija Gucatija i Nasima Haradinaja.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.